Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

2023.05.09. 18:31

Nem az időt hajszolták a Balaton körül - élvezték a versenyt

Elhatározták az orosháziak még tavaly ősszel, hogy kórházi csapatot szerveznek és nekivágnak az ország legnépszerűbb tömegsport eseményének. Szélcsend, felhős ég, napközben 22-24, éjjel 10-12 Celsius-fok. Ilyen, futáshoz és kerékpározáshoz tökéletes körülmények uralkodtak május 6-án és 7-én a XVII. NN Ultrabalatonon (UB), ahol összesen 22 ezren álltak rajthoz a 211 kilométeres távon. Lássuk, orosházi szemmel, lábbal, kerékkel, milyen volt az Ultrabalaton?!

Cs. I.

A csapat egy része a rajt előtt

Fotó: Orosházi Dr. László Elek Kórház

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet UB csapatát 12 futó, két egyéni kerékpáros és három kísérő biciklis alkotta.

A futócsapat tagjai a 211 kilométeres távot felosztották maguk között, mindenki a saját teljesítőképességének megfelelően vállalt szakaszokat, kétszer kellett futni: egyet nappal, egyet pedig éjszaka. A rajt szombaton éjjel 3 óra 6 perckor volt Balatonfüredről, és a tavat megkerülve vasárnap éjjel 3 óra 11 perckor érkezett be az utolsó futó a célba. Így az idő 24 óra 5 perc 13 másodperc lett, amely a 10-13 fős csapatok mezőnyében a 875. helyet jelentette.

A csapattagok közül akadt, aki már futott az Ultrabalatonon, ők tudták mit vállalnak, akinek pedig ez volt az első, megtapasztalta ezt a semmivel össze nem hasonlítható érzést.

Az Ultrabalaton egy verseny, de mi nem az időt hajszoltuk, és bár a vége felé az alváshiány miatt kissé fáradtan, de jó hangulatban rótta mindenki a kilométereket. A "ki mit bír, annyit fut" elvet követtük végig, a cél az volt, hogy jól érezzük magunkat, ami sikerült

 – fogalmazott Dósai-Molnár Maja, a futók csapatvezetője.

Nem csak futva, hanem két keréken is teljesítették a távot a kórház dolgozói. Ketten egyéniben vágtak neki a 211 kilométernek és 10 óra 23 perc alatt tekerték körbe a Balatont. Három rövidebb megállóval teljesítették a tókört, a befutónál pedig az utolsó emelkedőt is leküzdve fáradtan, de kitörő örömmel nyugtázták: körbetekertük!

A futók éjszakai rajtjának pillanata
Fotó: Orosházi Dr. László Elek Kórház

A futókat kerékpárosok kísérték, akik szintén a csapat tagjai voltak. Ők mindvégig ott tekertek az aktuális szakaszt teljesítő futó mögött, vitték a frissítőt, a ruhát, az energiaszeletet, a fejlámpákat, és mindent, amit kellett. Óriási segítséget jelentettek, kiváltképp az éjszakai szakaszokon.

Célban a futócsapat
Fotó: Orosházi Dr. László Elek Kórház

Korábban volt a kórháznak futócsapata. Örömteli, hogy a kollégák újra összeálltak és megszervezték. Fontosnak tartom az ilyen közösségépítő eseményeket, ami kimozdít bennünket a mindennapi komfortzónánkból. Annak is örülök, hogy nem csak futók, hanem a kerékpárosok is részt vettek az Ultrabalatonon és bízom benne, ez ösztönzőleg hat majd a többi kollégára, várjuk őket is a kórházi sportolói csapatokba

 – fogalmazott dr. Duray Gergő főigazgató, aki maga is tagja volt a futócsapatnak.

Célban a kerékpárosok
Fotó: Orosházi Dr. László Elek Kórház

Az élmények mellett bőven voltak tanulságok is. A Balaton nagyon nagy, és a sportteljesítmény mellett az is igazi kihívás, hogy a több tízezer ember okozta nagy forgalomban mindenki időben odaérjen a váltóponthoz, majd a szakasz végén a megfelelő autóba üljön, amivel továbbviszik a pihenőhelyre. Ez néha logisztikai rémálom volt, de a csapat tagjainak összetartása, rugalmassága ezeket a problémákat is megoldotta. Ami biztos, jövőre ismét indulni szeretnének az Ultrabalatonon és már azt beszélik, hogy milyen egyéb versenyekre nevezzenek a kórház futói és kerékpárosai.

Futók: Bakó Károly, Bakóné Bognár Anita, Bárdos-Tóth Mária, Bárdos-Tóth Roland, Dr. Duray Gergő, Dr. Jónás Noémi, Dósai-Molnár Maja, Dósai-Molnár Krisztián, Lehoczki Afrodité, Pável Anikó, Vásári Éva, Virágos Gyöngyi
(A futócsapat tagjaként nagyon készült a versenyre Asztalos Márta, aki azonban betegsége miatt nem tudott rajthoz állni. Kívánjuk neki a mielőbbi gyógyulást - érte is futottunk).

Kerékpárosok: Giricz Szilvia, Melega Krisztián

Kerékpáros kísérők: Asztalosné Szpisjak Alíz, Deák Gyula, Haklik Róbert

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában