Labdarúgás

2023.05.22. 13:53

Csókássy Károly nevét viseli immáron a kondorosi sporttelep

Két örömteli, futballhoz kötődő esemény is történt szombaton Kondoroson.

Ny. L.

A sporttelep névadó ünnepségén Dankó Béla (balra), dr. Godó Magdolna, Csókássy Károly unokája, Ribárszki Péter és dr Kraszkó Károly András dédunoka

A 2022/2023-as labdarúgószezon megye II/B. osztálya bajnokcsapatát, a Kondorosi Testedző Egyesületet (KOTE) ünnepelték. Emellett a sporttelep névadóját is megtartották, így most már Csókássy Károly nevét viseli.

Ribárszki Péter, a város polgármestere, és a szintén kondorosi Dankó Béla, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja átadta a játékosoknak, edzőjüknek, Janis Jánosnak, valamint az elnökség és a szakmai stáb tagjainak a megérdemelt bajnoki aranyérmeket, okleveleket és az elmaradhatatlan győzelmi serleget.

Ribárszki Péter és Dankó Béla a sporttelep névadó ünnepségén hangsúlyozta, Csókássy Károly már kisgyermekként is rajongott a sportért, a futballért. Így nem meglepő, hogy 1921-ben egyik kezdeményezője és finanszírozója volt a Kondorosi Testedző Egyesület megalapításának. Vezetése alatt az NB II-ig jutott a labdarúgócsapat. A polgármester kiemelte, megtisztelő számukra, hogy elfogadva a meghívást, Csókássy Károly családtagjai is részt vettek az ünnepségen.

A KOTE bajnokcsapata az aranyérmekkel és a serleggel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában