Röplabda

2023.05.22. 13:48

Békéscsabai bronz az U20-as ob-ról

Bronzérmes lett a Békéscsabai RSE női csapata az U20-as országos bajnokságon.

G. P.

Forrás: BRSE

A békéscsabaiak pénteken a csoportmérkőzésekkel kezdtek a fővárosban megrendezett hatos döntőben és a B jelű hármasból egyenes ágon bejutott az elődöntőbe azok után, hogy az első párharcban még 3:1-es vereséget szenvedett a Szent Benedek Röplabda Akadémiától, a másodikon viszont 3:0-ra legyőzte a házigazda Budaörsöt. A szombati elődöntőben a keresztjátékból továbbjutó MTK jött szembe, a fővárosi csapat pedig három szettben jobbnak bizonyult és bejutott a fináléba. A másik elődöntő győztese a UTE lett, így Nagy Attila csapata velük találkozott vasárnap a bronzéremért.

Az ötszettes találkozót a Békéscsaba nyerte, amely a mindent eldöntő, ötödik szettben 2:4-ről 11:4-re fordított, onnan pedig magabiztosan húzta be a rövidítést, ami pedig bajnoki bronzérmet jelentett.

A torna legtechnikásabb játékosának a békéscsabai Sinka Dalmát választották.

A 3. helyért: Békéscsabai RSE–UTE 3:2 (18, –14, 11, –19, 6)

A BRSE csapata: Sinka Dalma, Mikus Nina, Fekete Gréta, Feld Bettina, Gellén Viktória, Lázár Kamilla, Szécsi Panna, Szatmári Lilla, Fekete Ramóna, Korcsok Karolina, Erdei Kinga, Tuska Brigitta, Kucsera Jázmin, Nánási Zoé. Vezetőedző: Nagy Attila. Másodedző: Németh Ferenc.

Végeredmény: 1. MTK, 2. Gödöllői RC, 3. Békéscsabai RSE, 4. UTE, 5. Szent Benedek RA, 6. BDSE-Emericus.

– Örülök a győzelemnek, megérdemeltük a bronzérmet a szezon alapján, nagyon büszke vagyok a lányokra! A megnyert szettek után jöttek ma a megtorpanások, de volt tartásunk és nem estünk össze a vesztes játszmákat követően, hanem meg tudtunk újulni. Köszönöm mindenkinek az egész éves munkát, többeknek ez volt az utolsó évük, nekik sok sikert kívánok! – nyilatkozta a csabai klub honlapján a hatos döntő után Nagy Attila, a BRSE edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában