Röplabda

2023.05.01. 15:36

Békéscsaba: kötelező nyerni a döntő második felvonásában!

Többet és jobbat akart a Swietelsky-Békéscsaba a női röplabda Extraliga döntőjének pénteki első felvonásán, amikor Budapesten 3:1-es vereséget szenvedett a címvédő Vasas Óbudától. A viharsarki lányoknak kedden módjuk lesz a visszavágásra, egyben az egyenlítésre és persze a bajnoki aranyesélyek növelésére.

A tavalyi példa bizonyítja, hogy egy csapat akkor is lehet bajnok, ha az idegenbeli nyitómeccs után vesztesen hagyja el a pályát. Egy esetleges 0:2 viszont már jelentősen eltávolodik a csapat a remélt bajnoki cím megszerzésétől, éppen ezért a keddi ütközetet kötelező a csabaiaknak megnyerni ahhoz, hogy reális esély maradjon a bajnoki címre. Erre világított rá Tóth Gábor is:

– Ahhoz, hogy bármiről is beszéljünk, elengedhetetlen, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, bárhogyan vagy bármilyen arányban. Akkor új párharc kezdődhet – mondta a Békéscsaba vezetőedzője a klub hivatalos honlapján. – Olyan stabil játék szükséges, amit korábban tudtunk produkálni, még ha nem is olyan szintű csapat ellen, mint a Vasas. Kevés ki nem kényszerített hiba, jó védekezés, nem úgy, mint pénteken, amikor megálltunk, lassúak voltunk, nem mozdultunk. Sokkal nagyobb tűzzel, akarattal, agresszivitással kell játszani és nyitásfogadásban sem szabad annyira bizonytalannak lenni. Ezeket mind orvosolni kell, és ezek nem azon múltak, hogy idegenben játszottunk. Jön a szezon legfontosabb meccse és erre mentálisan is fel kell készülnünk.

Pintér Andrea, a Békéscsaba centere ugyan nem kezdett a találkozón, ám miután pályára lépett, végig ott is maradt. A játékos elmondta, hogy egyre jobb állapotban van:

– A sérülésem mondhatni, rendbe jött, vannak mozdulatok még, amik kellemetlenek, de ezt ilyenkor ki kell zárni. Sok hibával játszottunk, ami nem fér bele ezeken a meccseken, ezeket mindenképp minimalizálnunk kell. Blokkban és támadásban is hatékonyabbaknak kell lennünk. Sokszor felálltunk nehéz helyzetekből, képesek vagyunk rá most is és csak előre tekintünk.

A finálé második felvonását kedden 19.45 órai kezdettel rendezik Békéscsabán, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozó játékvezetői Szabó Péter és Jámbor Tamás lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában