Gyermekfoci

2023.04.24. 16:20

Gyulán rendezik a Champions Trophy-t

A Gyulasport Nkft. szombaton és vasárnap rendezi meg a gyulai Id. Christián László Sporttelepen a Champions Trophy U9 nemzetközi utánpótlás torna magyarországi selejtezőjét, melyen 11 magyar és 5 romániai csapat vesz részt.

G. P.

Fotó: Bencsik Ádám

A sorozat döntőjét – melyen olyan gárdák szerepelnek, mint az olasz Juventus, az angol Wolverhampton, és az osztrák Sturm Graz – június 9. és 11. között az ausztriai St. Pöltenben rendezik meg, ahol a Gyulasport a selejtező rendezője jogán automatikus résztvevő.

Kertes István, a Gyulasport Nkft. ügyvezetője a hétfőn megtartott tájékoztatón elmondta, szeretnének a gyerekeknek olyan versenyzési lehetőséget biztosítani, ami magasabb színvonalú, mint az a versenyrendszer, amelyben ez a korosztály részt vesz.

Az ide érkező csapatoknak kiváló alkalom lesz, hogy megismerjék a várost 

– mondta az ügyvezető.

Kovács Henrik edző arról beszélt, hogy 2018-ban az akkori csapatával részt vett a bécsi nagydöntőn, ahol olyan csapatokkal találkoztak, mint a Roma, vagy a Liverpool.

A jelenlegi U9-es csapatunk megüti a szintet, benne van Magyarország legjobb 20 csapata között

 – jegyezte meg.

Zsurzs Péter szakmai vezetőtől megtudtuk, hogy a csapatokat két nyolcas csoportra osztották, ahol mindenki játszik mindenkivel. A csoportmeccsek szombaton 11 órakor kezdődnek. A torna másnap 9 órakor folytatódik, ahol az arany-, és az ezüstágra oszlik a mezőny, majd a keresztbejátszás után a helyosztók következnek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában