Labdarúgás - NB II.

2023.04.14. 18:17

Előre-folytatás a Nyíregyháza ellen: bátorságot kell önteni a fiúkba

A többségi tulajdonos döntése értelmében csütörtöktől a klublegenda, Pásztor József készíti fel az NB II-ben a 19., kieső helyre visszacsúszó Békéscsaba 1912 Előre együttesét. A 69 éves szakembernek hét mérkőzése maradt, hogy felrázza a hitehagyottá vált csapatot és valahogyan kimozdítsa az elkeserítő helyzetéből.

G. P.

MW-archív

Fotó: Bencsik Ádám

Vasárnap 17 órakor a Nyíregyháza Spartacus FC ideiglenes, balmazújvárosi otthonában kellene csodát tenni. A piros-kékek három ponttal (32) gyűjtöttek csak többet a Csabánál és három helyezéssel vannak feljebb. A két klub között hagyományosan jó a viszony, de a mérkőzésen nem lesz helye a barátkozásnak, mindkét gárdánaklétkérdés a pontszerzés, illetve a győzelem, tehát vérre menő küzdelem várható.

A Békéscsaba nem nyerni jár Szabolcsba, utoljára és eddig egyetlen alkalommal 31 éve aratott diadalt. Az egymás ellen lejátszott 29 második vonalbeli meccs mérlege: 9 csabai győzelem, 8 döntetlen és 12 vereség.

–Nehéz feladatot kaptam – kezdte a klubhonlapon Pásztor József. – Ilyenkor már generálisan nem lehet belenyúlni a csapatba, mert ennyi idő alatt rögződött, hogy ki-mit és hogyan játszik, mikor, és milyen védekezést alkalmazunk. Ezt nyilván nem lehet egyik napról a másikra büntetlenül megváltoztatni. Apró dolgokat próbálok majd helyretenni, de inkább arra kell törekednünk, hogy megpróbáljunk önbizalmat plántálni a játékosokba, mert ez a legnagyobb hiánycikk náluk, ami adódik a helyzetből, hiszen ha nem nyer a csapat, akkor a játékosok nem merik már legközelebb megcsinálni a cselt, nem mernek elindulni üres területre és a legnagyobb hiba, hogy egyszerűen nem mernek játszani. Sok játékos bújócskázik a pályán, de ha ezen tudunk változtatni, akkor sokkal jobban fogunk kinézni. A Nyíregyháza nagyon jó játékosállománnyal rendelkező csapat és ők sem úgy szerepelnek, ahogy az elvárható lett volna. Egyik csapathoz sem méltó, hogy a kiesés ellen kell küzdeni. Ha az osztályozót el tudnánk úgy kerülni, hogy legalább a tizenötödik helyet elcsípjük, ahhoz már csoda kellene. Persze megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy a hátralévő hét mérkőzésen jó eredményeket érjünk el. Vasárnap Balmazújvárosban már egy döntetlennel is elégedett lennék.

A mérkőzést Berényi Tamás vezeti, a két asszisztens Horváth Róbert és Varga Gábor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában