Labdarúgás - NB II.

2023.03.03. 12:00

Extra motivációval készül az Előre a Szeged ellen

Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban a szurkolók és a csapat által is az egyik leginkább várt összecsapásra kerül sor vasárnap 14 órai kezdettel a Kórház utcában. A régió két csapata, a Békéscsaba 1912 Előre és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia mérkőzik meg egymással a 26. fordulójában.

G. P.

Archív fotó: Bencsik Ádám

Bár a Békéscsaba és a Szeged is más célokért küzd, a találkozó iránt mindig nagy az érdeklődés, így jó eséllyel telt ház előtt léphet pályára a két gárda.

Napra pontosan fél évvel ezelőtt találkozott egymással a két alakulat, Szegeden fordulatos és izgalmas mérkőzésen 3–3-as eredmény született. Utoljára 2021. december 12-én, Szegeden verte meg ellenfelét a Békéscsaba (2–1), amely a másodosztályban 13 alkalommal győzött a Tisza-partiak ellen, s csupán 4-szer szenvedett vereséget 9 döntetlen mellett.

A tavaszi szereplést tekintve a kiesés ellen küzdő Csaba áll jobban a megszerzett 8 ponttal, a Csongrád-Csanád vármegyeiek azonban nem dicsekedhetnek idén: egy-egy győzelem és döntetlen, valamint három vereség a mérleg. A szegediek 25 lejátszott forduló után 11 győzelem 6 döntetlen, 8 vereség, valamint 39 bajnoki pont birtokában a 6. pozícióból várják a viharsarki túrát. Keretükben több mint egy csapatra való igen tapasztalt, az első osztályt is megjárt játékos szerepel, így a Fehérvárral 2018-ban bajnokságot nyert 3-szoros válogatott Géresi Krisztián is, aki klubja honlapján így nyilatkozott:

– Az ilyen meccsek miatt szeretünk futballozni. Mindenképpen nyerni szeretnénk! Nem vagyunk most könnyű helyzetben, mert nem úgy alakultak az eredményeink, ahogy szerettük volna, de attól szép a futball, hogy minden héten lehet javítani. Remélem, hogy vasárnap elindulunk egy győzelmekkel teli úton – zárta gondolatait.

– Tudjuk, hogy a Szeged elleni mérkőzés mennyire fontos és presztízskérdés a szurkolók és a játékosok körében is, így ennek tudatában extra motivációval készülünk a héten és szeretnénk győzni – mondta az Előre honlapján Brlázs Gábor vezetőedző. – Bár ezért a győzelemért is három pont jár, de a Szeged elleni meccs azért nekünk és a klub számára is sokkal többet jelent bármelyik másiknál. Sajnos vannak betegeink és sérültjeink, tehát korántsem teljes a keret, de ez nem befolyásolhatja a teljesítményünket. Nem az számít majd, hogy melyik csapat hol áll a táblázaton, hanem a pillanatnyi koncentráció, a motiváltság, az akarat és persze a szurkolóink segítsége dönthet. A Szeged ellen a Dorogon mutatottaknál sokkal többre lesz szükség, hiszen a két klub céljai egészen mások, így a lehetőségekben is van differencia. Bízom a srácokban, ők is tudják mennyire fontos lenne a győzelem, úgyhogy próbálunk ennek megfelelően bizonyítani a pályán.

A Tisza-partiak vezetőedzője, Alekszandar Sztevanovics bízik a csapatában, hogy teljes odaadással és új energiával készül a rangadóra.

– Bízom benne, hogy az elvégzett munka eredménnyel is párosul vasárnap – mondta a tréner. – Izgalmas meccsre számítok, úgy vélem, az a csapat örülhet a végén, amelyik koncentráltabb lesz. A fanatikusaink biztatása mindig plusz energiát ad, rengeteget segítenek. Szeretnénk győzelemmel kiszolgálni őket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában