Kézilabda

2023.02.28. 09:59

Válogatott edzőtáborok viharsarkiakkal

Ez a hét a válogatott felkészülésé a hazai női kézilabdában. A felnőtt nemzeti együttes mellett a korosztályos csapatok is edzőtáborokban gyűltek össze. Az utanpotlassport.hu internetes portál beszámolója szerint a Siófokon gyakorló magyar junior leány kézilabda-válogatott felkészülési torna keretein belül a spanyol, a német és a román együttest is vendégül látja csütörtöktől szombatig, ezzel párhuzamosan a serdülők Gyálon tréningeznek.

P. B.

Örömteli fejlemény, hogy mindkét korosztályban akad viharsarki résztvevője a válogatott kereteknek. A junioroknál meghívót kapott a másodosztályú Orosházi NKC kapusa, Szőke Szonja, míg a serdülőknél a Békéscsabai Előre NKSE tehetsége, Osgyán Boglárka készül ezekben a napokban.

Szőke vezeti a kapusok rangsorát az U19-es bajnokság első osztályában, a válogatott meghívó pedig elismerése a kiváló teljesítményének, egyúttal jó visszajelzés, hogy az ONKC-nál kiváló szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel. 

A juniorok idén először találkoztak, ez a korosztály a múlt nyáron még ifjúsági korúként szerepelt a világbajnokságon, amelyen végül a harmadik helyet szerezte meg; a tehetségek ősztől viszont már a legidősebb utánpótlás-korosztály tagjaiként viselhetik a címeres mezt. A bajnoki bronzérmes Debrecen felnőttcsapatát is irányító Szilágyi Zoltán szövetségi edző által vezetett nemzeti együttes idei fő versenye a július 6-án kezdődő romániai junior Európa-bajnokság lesz. A magyar keret addig többször is találkozik még az eheti siófoki összetartás után. Szerdáig a labdás edzéseken és az erőfejlesztésen lesz a hangsúly a Balatonnál, csütörtöktől pedig felkészülési torna kezdődik: a magyar együttes mellett a spanyol, a német és a román válogatott lép pályára, utóbbi kettő csapat a nyári kontinensviadal mezőnyében is ott lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában