Kajak-kenu

2023.02.02. 15:12

Tótka Sándor felkészült az idei kihívásokra

Idén minden energiájával a négyesre és az ötkarikás kvótaszerzésre összpontosít a 2021-ben Tokióban kajak egyes 200 méteren olimpiai aranyérmes Tótka Sándor, aki jelenleg egy hónapig a Dél-afrikai Köztársaságban edzőtáborozik.

Beol.hu

Úgy éli az életét, hogy minden okkal történik /Fotó: NS-archív /

Mint az MTI írta, az UTE 28 éves, gyomaendrődi nevelésű sportolójának nem úgy sikerült az elmúlt év, ahogy eredetileg szerette volna, tavasszal elkapta a koronavírust, ezért nem tudott rajthoz állni a válogatókon, így a világversenyekről is lemaradt.

– Úgy élem az életet, hogy minden okkal történik. Utólag kiderült: az, hogy tavaly beteg voltam éppen a válogató idején, nagyon-nagyon jót tett nekem, hiszen testileg és szellemileg is fel tudtam készülni, kipihenhettem magam, ezáltal egy teljesen más lendülettel állhattam neki a következő szezonnak – nyilatkozott az MTI-nek a kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok valamint ifjúsági olimpiai bajnok kajakozó, akinek idei legfőbb és szinte egyetlen célja, hogy a négyessel megfelelő eredményt érjen el, és ha sikerül begyűjteni a négy olimpiai indulási jogot, akkor elégedett lesz.

Elárulta, egyre többet foglalkoztatja a párizsi olimpia, ő is gondolkodik azon, hogy a számokkal és emberekkel hogyan lehet majd „sakkozni” a férfi kajakosok három versenyszámában, K–1 1000 és K–2, valamint K–4 500 méteren. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában