Kézilabda

2023.02.14. 15:26

Felzárkóznának a dobogós csapatok mögé

G. P.

Molnár Zoltán (középen) magyaráz a Törökszentmiklós elleni mérkőzésen. A kép bal szélén utódja, Oláh Gábor (17) figyel

Forrás: Archív felvétel

Fotó: Für Henrik

Tisztességes félszezont zárt a Köröstarcsai KSK férfi csapata az NB II Délkeleti csoportjában, amely négy győzelemmel és 7 vereséggel 8 pontot gyűjtött be úgy, hogy a 11 őszi bajnokiból 8-at idegenben vívott meg.

Elégedett volt Molnár Zoltán, a csapatot ősszel vezető edző is.

Kihoztuk a maximumot, nem állunk kieső helyen, s ha tavasszal hazai pályán eredményesek leszünk, akkor felzárkózhatunk a dobogós együttesek mögé

 – mondta Molnár, aki hosszú évek eredményes munkája után visszalépett az edzői munkától.

– Még az utolsó őszi meccs után jelentettem be, hogy édesanyám betegsége és céges elfoglaltságaim miatt nem szeretném vállalni az edzői feladatokat – mondta a tréner. – A vezetőséggel abban maradtunk, hogy fél év után visszatérünk a kérdésre. A mérkőzésekről persze így sem fogok hiányozni, csak éppen nem én meccselek, és az edzéseket sem én tartom meg.

– Természetesen megértettük és elfogadtuk Molnár Zoltán döntését – mindezt már Széplaki Zoltán, a KSK szakosztályvezetője mondja. – A közelmúltban megtaláltuk a megoldást, mégpedig a több NB I-es csapatban is meghatározó szerepet vállaló játékosunk, a negyvenhárom éves Oláh Gábor személyében, aki a pályán is tovább segíti csapatunkat. A képessége, adottsága megvan az edzői munkához.

Széplaki Zoltán elárulta, hogy anyagilag, de játékosok számában sincsenek bőségben, még úgy sem, hogy az Újkígyósról érkező átlövő, Szőke László, valamint az újrakezdő, ugyanezen a poszton hasznos Borbély Zsolt bekapcsolódott a csapat munkájába.

Sérülés miatt ugyanakkor nem számíthatunk Bögre Tamás és Mészáros Ákos szolgálataira, Kovács László pedig távozott. Bár nem vagyunk sokan, több igazolást már nem tervezünk. Az a cél, hogy az első zsinórban ötször hazai pályán sorra kerülő mérkőzésünkön minél több pontot szerezzünk, a végelszámolásnál pedig ott legyünk a középmezőnyben

 – fejezte ki reményét a szakosztályvezető.

A Köröstarcsára a szombati tavaszi nyitányon rögtön az egyik bajnokaspiráns, a Mezőtúri AFC-Syngenta vár. A mérkőzést a megszokott „hazai” helyszínen, a mezőberényi Molnár Miklós Sportcsarnokban rendezik. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában