Kézilabda – NB I. B, férfiak

2023.02.25. 21:12

Egygólos, fájdalmas békési vereség

Fordulatos és hatalmas küzdelemben, az utolsó másodpercekben maradt alul Szigetszentmiklóson a BFKC.

P. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A játéknap előtt a férfi kézilabda másodosztályban ötödik helyen álló, első három idei bajnokija után még veretlen Békési FKC a kilencedik Szigetszentmiklós vendége volt szombat este. A két csapat ősszel a Viharsarokban 33–33-as döntetlenre végzett egymással és a mostani partijuk is rendkívül szorosan és fordulatosan alakult.

A vendégek jól kezdtek, az első húsz percben végig vezettek egy-két góllal, ám a kiélezett hajrát követően iksz volt az állás a szünetben. Az utolsó húsz percre fordulva a BFKC ismét magához ragadta a kezdeményezést és a vezetést, a záró öt percig állandósult az egy-két találatos békési előny. Az izgalmas és feszült végjátékban a hétmétereset is rontó Békés már nem tudott betalálni, a korábban kritikus pillanatokban kihagyott helyzeteket és az utolsó majd’ öt és fél perc gólcsendje megbosszulta magát – az SZKSK hat másodperccel a vége előtt megszerezte a győzelmet érő gólt.

A Békés jövő szombaton a BFKA-Balatonfüred ellen javíthat hazai pályán.

Szigetszentmiklósi KSK–Optimum Solar-Békési FKC 30–29 (17–17)

NB I. B-s férfimérkőzés. SZKSK Kézilabda Csarnok, 300 néző. V.: Bátori, Szécsi Lantos. BFKC: Takács Sz., Kiss O. – Novák Zs. 2, Balogh B. 1, Szász B. 1, Haszilló 1, Fedor 5, Varsandán Á. 3, Árpási 1, Mezei R. B. 4 (4), Horváth L. 3, Dávid M. 2, Laufer 6, Kovács R., Hrabák. Vezetőedző: Padla József. SZKSK legjobb dobók: Marcsek 8 (6), Váczi 7. Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 8/7, ill. 5/4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában