Röplabda

2023.02.28. 11:46

A döntőért játszanak

Az Extraliga után egy nemzetközi sorozat, a Közép-európai Liga (MEVZA) kerül előtérbe a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapatánál, szerdán ugyanis a regionális bajnokság elődöntőit rendezik Zágrábban, illetve Mariborban.

Gajdács Pál [email protected]

20230219 Békéscsaba BÉKÉSCSABAI VÁROSI SPORTCSARNOK Röplabda Női Extraliga alapszakasz SWIETELSKY - BÉKÉSCSABA - Vasas Óbuda Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap Képen: VASILEVA RALITSA (5), TÓTH GÁBOR, a Békéscsaba vezetőedzője

Forrás: MW-archív

Fotó: Imre György

A békéscsabaiak a Közép-európai Liga alapszakaszának bronzérmesével találkoznak, azzal a csapattal, amelyiket egyszer már legyőztek a KEL-ben, a december 12-i békéscsabai találkozón 3:1-es hazai siker született. 

A Mladost Zagreb a közép-európai régió meghatározó tagja. Egy olyan fejlett röplabdakultúrával rendelkező nemzet csapata, amely tavaly a második legerősebb európai kupában, a CEV-ben is sokáig jutott, egyszóval stabil szereplője a nemzetközi röplabdázásnak.

A mérkőzés előtt Baran Ádám, a Békéscsabai RSE elnöke nyilatkozott a klub honlapján. Elmondta, hogy a csapat teljesítette az alapvető célkitűzést azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé. A második helyen zárták az alapszakaszt, amivel megnyílt az esély arra, hogy kivívják a döntőbe kerülést. Nem elégszenek meg ezzel, harcba szállnak a trófeáért és azért, hogy újabb nemzetközi sikerrel öregbítsék a békéscsabai és a magyar röplabda hírnevét.

Az alapszakaszban már megmérkőztünk velük, Békéscsabán győzni tudtunk ellenük, de ők is úgy készülnek, hogy a végső győzelemért fognak küzdeni

 – mondta a csabai klubelnök. – 

A válogatott feladójuk is azt nyilatkozta, hogy komoly kihívásként tekintenek erre. Kiemelném, hogy a zágrábi egy professzionális klub, amellyel hosszú évek óta jó a nexusunk, ezúttal is pillanatok alatt konszenzusra jutottunk a párharc időpontjaiban és a különböző technikai kérdésekben. Persze ez a pályán már semmit sem fog számítani!

Előretekintve, a szerdán kezdődő, két mérkőzésből álló párharc sikeres megvívása után kérdés, hogy mi történik a továbbiakban? A kérdés azért is jogos, mert, a csabai klubvezetés előtt még a szezon előtt napirenden szerepelt az a terv, hogy elgondolkodnak azon, hogy megrendezzék-e a Superfinal, azaz a férfi és a női döntőjét.

– Korábban jeleztük, hogy Békéscsaba nem zárkózik el attól, hogy ennek a házigazdája legyen – erősítette meg a korábban deklarált szándékot Baran Ádám – de ehhez rengeteg garanciának kell teljesülnie, irreális feltételeket nem áll módunkban vállalni sem anyagi, sem más szempontból, nem veszélyeztetjük a klub stabilitását. Egyelőre azt tudom mondani, hogy a legfontosabb cél a döntőbe jutás, azt követően pedig bizonyára lesznek egyeztetések a MEVZA vezetésével a Superfinal lebonyolításáról. Nem szeretnék azonban előre rohanni, a következő két hétben komoly megméretések várnak ránk, és bízom benne, hogy első körben sikerrel vesszük a zágrábi, majd a hazai mérkőzést – zárta gondolatait Baran Ádám.

A csapat tehát útra kelt a horvát főváros felé, ahol szerdán este 19 órától csap össze a Mladost Zagrebbel. Jó hír, hogy a hétvégi MÁV Előre elleni bajnokit betegség miatt kihagyó Bodnár Dorottya és Glemboczki Zóra is elutazott a többiekkel.

A mérkőzést egy szlovén bírópáros, Bernard Valentár, Marko Rozej vezeti.

A másik elődöntőt két szlovén együttes, a Calcit Kamnik és a Nova KBM Branik vívja.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában