Súlyemelés

2023.01.16. 10:39

Már tavasszal fontos versenyek jönnek

Már az év elején pezseg az élet a békéscsabai súlyemelők Vandháti úti edzőtermében. Bökfi János tanítványaira – a roppant tehetséges Garamvölgyi Kasszandrával az élen – az első jelentősebb megméretés március 11-én, a hagyományos, szombathelyi Savaria-kupán vár. Garamvölgyi a rangos viadalon majd lemérheti, hol tart a március 25. és április 5. között esedékes, albániai ifjúsági világbajnokságra való felkészülésben.

Bökfi János

Fotó: Bencsik Ádám

A csabai egyesület klasszisa, a tavaly októberben az albániai tengerparti városban, Durresben rendezett utánpótlás kontinensbajnokságon az U23-asok 81 kilogrammos kategóriájában összetettben és szakításban arany-, lökésben ezüstérmes Mitykó Veronika is már gőzerővel tréningezik az április 16. és 23. között Örményországban sorra kerülő felnőtt Európa-bajnokságra.

– Nagyon korán lesz az ifi vébé és éppen ezért Garamvölgyi Kasszandra már február közepén felmérő versenyen vesz részt Budapesten. A legfiatalabbak pedig szintén ekkor Kecskeméten, minősítő versenyen bizonyíthatnak – mondta Bökfi János, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület vezetőedzője a tavaszi tervekről. – Mitykó Veronikával pedig az áprilisi, olimpiai kvalifikációs felnőtt Európa-bajnokságra tréningezünk. Ezek az első félév legfontosabb versenyei. Veronikával célba vesszük a jövő évi, párizsi olimpiát, a kijutás szempontjából pedig kötelező részt venni az Eb-n, nem szabad kihagyni. Nagyon fontos kontinenstorna lesz, erre készülünk, heti tíz edzéssel. Nyolcvanegy kilogrammban indul, hiszen az az ötkarikás súlycsoport és fél év alatt öt és tíz kiló között kellene fejlődnünk az összetett eredményét nézve. Kétszáznyolcról előre kell lépnünk kétszáztizenötig, azért, hogy az olimpiai remények megmaradjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában