Röplabda

2023.01.21. 20:53

Hozták a papírformát a csabai lányok – galériával

Olykor döcögött a szekér, de végül biztos győzelmet aratott a Swietelsky-Békéscsaba röplabda-csapata az Újpesti TE elleni szombati női Extraliga mérkőzésen.

Gajdács Pál

Fotó: BRSE/Facebook

Ahogy azt Tóth Gábor, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője a szerdai CEV-kupa mérkőzés után megígérte, rotálni fogja a csapatát a nem akármilyen meccsdömping előtt. A csabaiakra egy héten belül nem kevesebb, mint öt tétmérkőzés vár. A liberó posztján Kertész Petra kezdett és bekerült a kezdőhatosba Glemboczki Zóra és az ukrán Viktoria Olijnyik is. Sinka Dalma és Tuska Brigitta is bekerült a keretbe.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés elején, rendre az Újpest vezetett egy-egy ponttal. Tóth Gábor 11:11-nél időt kért, először a mérkőzés során.

Lassan-lassan felébredtek a csabaiak és egy 4:0-s szériának köszönhetően elléptek három ponttal. Innentől kezdve komolyan már nem került veszélybe a csabaiak szettgyőzelme. Drpa juttatta játszmalabdához a hazai csapatot, s bár az argentin Hiruela még szépített, Vaszileva lezárta a szettet.

A 2. felvonás hasonlóképpen kezdődött, mint az első, inkább az újpestiek birtokoltak előnyt, de a csabaiak kihasználták a vendégek hibáit és rendre kiegyenlítettek. A fővárosiak derekasan küzdöttek és nagyon megnehezítették a bajnoki ezüstérmes dolgát. Olyannyira, hogy megléptek három ponttal. Tóth Gábor nem is bírta tovább, és ismét időt kért. Az UTE rátett még egy lapáttal, a már 11. pontjánál tartó Hiruela révén már négy volt közte. Futott az eredmény után a sok hibával játszó Csaba.

A hazaiak edzője feladót cserélt, Bagyinka Fanni érkezett Viktoria Olijnyik helyére, de a játék ezzel együtt sem javult, a lila-fehérek már tekintélyes előnyre tettek szert. Próbált zárkózni a hazai csapat, Glemboczki és Vaszileva pontjaival ez sikerült is, 17:21-nél, majd 20:23-nál is időt kért Horváth András. A csabaiak jó sorozatba kezdtek, egy pontra feljöttek, de Bagyinka a hálóba nyitott és így két játszmalabdához jutott az UTE. Vaszileva rontott és egyenlített a vendégcsapat.

Drpa sikeres blokkja nyitotta a harmadik szettet, de úgy tűnt, hogy Manningerék lendületben maradtak, mert vezettek is. Aztán Glemboczki és Pintér aktivizálta magát, zsinórban négy pont a hazai oldalon. Be-becsúszott egy-egy fájó hiba a csabaiaknál, amit kihasznált az UTE. Végül csak-csak beindultak a viharsarkiak és a játékrész derekán már hat pontot is közé tudtak tenni.

Nem csökkent a tempó, és a hajrára már olyan előnnyel fordult a Békéscsaba, amit már nehezen lehetett elszórakozni. Drpa tett róla, hogy feledtesse az előző játszmát a BRSE, a szettlabdát, és a játszma végét jelentő pont is a szerb klasszis nevéhez fűződött.

A negyedik játszma elején is elengedte vendégét a Békéscsaba, de ezúttal hamarabb eszmélt a csapat, ebben az időszakban elsősorban Pintér Andrea remekelt. Egy pazar 8:0-s csabai roham következett ezután, s ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés is.

Tóth Gábor: – Lassan indult be a gépezet, a második szettet ráadásul el is veszítettük a tíz ki nem kényszerített hiba miatt. Aztán amikor ezek számát sikerült redukálni, rákényszerítettük akaratunkat az Újpestre és megnyertük a mérkőzést.

Horváth András: – Ebből a találkozóból sok mindent el lehet vinni magunkkal. Két játszmában talán ha négy-négy hibát vétettünk, aminek köszönhetően sikerült tapadnunk a Békéscsabára és megnyertük a második játszmát. Ezután kiütközött a fáradtság a csapaton, mert az utóbbi két hétben csak heten-nyolcan tudtunk együtt edzeni. Ezzel együtt is meg kell hogy süvegeljem a csapatomat, mert végig küzdöttek és hajtottak!

Swietelsky-Békéscsaba–Újpesti TE 3:1 (21, –22, 16, 12)

Extraliga női mérkőzés. Békéscsaba, 700 néző. V.: Varjasi Melinda, Horváth Miklós. Békéscsaba: Pintér 14, Olijnyik 1, Vaszileva 17, Bodnár 6, Drpa 18, Glemboczki 11. Cs.: Kertész (liberó), Szatmári L., Bagyinka, Mosher. Vezetőedző: Tóth Gábor. UTE: Hiruela 20, Ambrosio 4, Manninger 2, Sziládi 6, Woock 10, Goodwin. Cs.: Baksa (liberó), Boskó, Sztojanovics. Vezetőedző: Horváth András.
Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:7, 12:13, 17:14, 21:17, 2. szett: 3:5, 7:7, 9:13, 13:19, 22:23. 3. szett: 2:3, 9:5, 10:9, 17:11, 21:12. 4. szett: 1:3, 8:6, 11:9, 19:9, 23:11.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában