Labdarúgás

2023.01.17. 15:36

Futóedzésekkel kezdett az őszi harmadik Szarvasi FC

Hétfőn munkába állt a Szarvasi FC megyei első osztályú csapata.

Jamina SE - Szarvasi FC 1905 labdarúgó mérkőzés

Fotó: Bencsik Ádám

Az első edzésen 22 játékos vett részt, akik között öt-hat az ifjúsági csapat tagja, ám a felnőttcsapat alapozásában részt vehetnek.

– Magyar Martin és Kerekes Sándor kisebb sérülés miatt még nem edzett, de ott volt a foglalkozáson, mint ahogy az ősszel sérülés miatt hosszabb időre kieső Bány Bence és Pilán Márkó is – tájékoztatott Somogyi János, a Szarvasi FC edzője. – Az előző két hétben Zahorecz Roland erőnléti edzőnktől a srácok kaptak hat alkalomra szóló egyéni futófeladatot. A szakemberre az elkövetkezendő napokban is nagy szerep hárul. Az első időszakban heti öt, később négy edzéssel és egy tesztmérkőzéssel készülünk majd a március 4-i bajnoki rajtra. A felkészülés második hetének végén már edzőmeccset játszunk, amit a következő hétvégén egy újabb követ. A negyedik hét amolyan regeneráló lesz fürdőzéssel, és két egyéni kocogó edzéssel.

Nem terveznek változtatást a játékoskeretben, elengedni senkit nem szeretnének, de valószínűleg igazolni sem fognak.

– Nagy erősítés, hogy Bány Bence és Pilán Márkó felépült a sérüléséből és visszatért a sorainkba – mondta Somogyi János.

A csapat vasárnap trófeával térhetett haza az Orosházán lezajlott Kecskeméti Kft.-Békés Megyei Teremkupáról.

– Rangos tornává nőtte ki magát a megyei teremkupa, melyet sikerült megnyerni. Nagy jelentőséget nem tulajdonítok ennek az eredménynek, bár kellő önbizalmat adhat a fiúknak a munkában, a csapat hozzáállásának is jót tehet – jegyezte meg a tréner.

A 3. helyen álló Szarvas nem szakadt le a bajnokságban, az őszi első Orosháza 5, a Végegyháza 4 ponttal áll a kék-fehérek előtt.

– Márciusban találkozik egymással a Végegyháza és az Orosháza, s ennek a mérkőzésnek az eredménye is befolyásolhatja a sorsunkat. A harmadik kör elején fogadjuk a Végegyházát, majd nem sokkal később az Orosházát és remélem, hogy közel azonos pontszámmal rendelkezünk majd, mint a riválisaink – bizakodott a szarvasi szakember. 

 

A Szarvasi FC tervezett felkészülési mérkőzései

Január 28., szombat, ??: Martfűi FC–Szarvasi FC

Február 4., szombat, 10.30: Hódmezővásárhelyi FC–Szarvasi FC

Február 18., szombat, 10.30: Békéscsaba LA U19–Szarvasi FC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában