Hatalmas érdeklődés

2022.12.29. 16:17

Szombaton ismét szilveszteri futógála lesz Békéscsabán

Az eddigi nevezések alapján minden képzeletet felülmúló, hatalmas az érdeklődés az OTP Bank 34. Szilveszteri Futógála iránt.

Papp Bálint [email protected]

Archív fotó: Imre György

Az idei év is egy nagyszerű hagyománnyal és különleges élménnyel ér véget a megyeszékhelyen: a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében szombaton rendezik meg az OTP Bank 34. Szilveszteri Futógálát.

A városi sportcsarnoknál zajló esemény fővédnöke Szarvas Péter polgármester és dr. Juhász István klubelnök, városi tanácsnok, díszvendége Márton Anita, a csabai egyesület világbajnok és olimpiai bronzérmes súlylökő. A szervezők ezúttal is várják a jelmezes futókat –a legötletesebb jelmezes Békéscsaba Város különdíját kapja meg.

A gálán (amelyen mindenki a saját felelősségére indul) ezúttal is chip-es időméréssel várják a rajtolókat.

Az első rajt 10 órakor lesz, a 2500 méteres távon három fős családok (minimum egy felnőtt és közvetlen családtagjai) mérethetik meg magukat, kéz a kézben való együtt beérkezéssel, illetve a 60 év feletti amatőrök (1962. és idősebbek) állhatnak rajthoz. Az útvonal: békéscsabai városi sportcsarnok–Bajza utca–Urszinyi Dezsőné utca–Gyulai út–sportcsarnok.

Öt perccel később indítják a második rajtot az amatőrök (3421 m) és az igazolt versenyzők, illetve a bátor amatőrök (4621 m) mezőnyének. A közepes táv útvonala: sportcsarnok–Bajza u.–Bánszki u.–Szabadság tér– Szent István tér–Gyulai út–sportcsarnok. A legnagyobb távon pedig a sportcsarnok–Bajza u.–Árpád sor–Derkovits sor–Bánszki u.–Szabadság tér–Szent István tér–Gyulai út–sportcsarnok útvonalat kell teljesíteni.

A futógálára a csabai klub tehetséges sportolói is készülnek. A válogatott kerettag Karsai Gábor 2013-ban vett részt először az eseményen és azóta minden évben elindul:

– Most a félmaratoni versenyem után, egy hétre egy kicsit visszább vettünk az edzésből, de a héten már elkezdtük a szokásos munkát. Titkos vágyam a győzelem, de a dobogós helyezéssel is elégedett leszek. Ez a legkedvesebb versenyem, mert habár a győzelem a célom, mégis csodálatos hangulatú, nem hasonlítható össze az ob-versenyzéssel.

Tóth Sándor mesteredző, a csabai klub ügyvezető igazgatója csütörtökön érdeklődésünkre elmondta: az eddigi nevezések alapján minden képzeletet felülmúló, hatalmas az érdeklődés a szombati futógála iránt.

– Egy kicsit túl is vagyunk terhelve, mert ennyi rajtszám nincs, utólag kellett rendelni, az utolsó pillanatban érkeznek majd meg. A rajtszám jelentősége, hogy azon van a chip, ami jelzi, hogy ki, mikor indul és ér be a célba. Ettől függetlenül nagyon örülünk, hogy ennyien neveztek, ez egy nagy-nagy durranás és nagy futás lesz szilveszterkor, biztos, hogy mindenki jól fogja érezni magát.  

Az indulók nevezési díja egyben karitatív felajánlás is, a szervezők a résztvevők segítségét kérik, hogy segíthessenek. De ezen kívül is bármilyen összegű felajánlással lehet támogatni az amatőr futamban a hátrányos helyzetű tehetséges helyi atléták felkészülését, míg az igazolt futamban a Remény-Lak Állat Menhely árváinak a gondozását. A rendezvény végén ajándéksorsolást tartanak (amelyen minden futó a rajtszámával vesz részt), majd kezdődhet a szilveszteri ünneplés óriástortával és pezsgős koccintással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában