Röplabda

2022.12.06. 12:14

Két hónap után újra a MEVZA-ban

Rangadóra kerül sor szerdán a női röplabda Közép-európai Ligában (MEVZA), a Swietelsky-Békéscsaba a horvát bajnok HAOK Mladost Zagreb csapatát fogadja 18 órai kezdettel a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

G. P.

Fotó: Imre György-archív

A Békéscsaba két győzelemmel tudta le az elmúlt hetet. Előbb kedden a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Diósgyőri VTK ellen győzött, s jutott be a legjobb 4 közé, majd az Extraligában az újonc székesfehérvári MÁV Előrét múlta felül Tóth Gábor együttese, megőrizve második helyét az alapszakaszban.

A Diósgyőrnél és a MÁV Előrénél is erősebb gárda következik a Közép-európai Ligában. A sorozatban már három mérkőzést lejátszó horvátok vezetik a hétcsapatos versengést. A szlovén Maribort (3:1), az osztrák Linzet (3:1) és a horvát Kasztelát (3:0) is legyűrték Josipa Markovicék.

A békéscsabaiak utoljára október 13-án léptek pályára a MEVZA-ban, és hazai pályán az OK Marina Kasztelát simán, 3:0-ra legyőzték. Három nappal korábban – ugyancsak Békéscsabán – az ukrán SC Prometej Dnyipro ellen is hasonló arányban győzött Tóth Gábor csapata.

Valószínűleg nem lesz ilyen könnyű dolga a csabai lányoknak, mert a zágrábiak nem véletlenül nyerték meg tavaly hazájuk bajnokságát és az idei csapatuk – bár a nyáron több erősségüket elveszítették – sem tűnik gyengébbnek. Egyik legjobbjuk a 23 éves szélső ütő, Katarina Pavicic, aki a novemberi Kasztela elleni találkozón a 21 éves osztrák Aida Mehiccel együtt 14 ponttal a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

A Békéscsaba idei harmadik, egyben utolsó mérkőzését vívja a sorozatban, siker esetén a tabella első helyéről várhatná a januári folytatást, amikor is rövid időn belül majd három csapat, január 24-én Ausztriában az Oberbank Steelvolleys Linz, másnap Mariborban a szlovén OK Kalcit Kamnik, egy nappal később ugyanitt a szlovén Nova KBM Branik Maribor ellen meccsel, s egyben zárja le az alapszakasz küzdelmeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában