Bajnokság

2022.11.08. 16:07

Minden fronton helytálltak a csabai dzsúdósok

Több fronton is remekeltek a békéscsabai HATO Judo SE versenyzői a hétvégén. Szombaton Szák Andor élete első magyar bajnokságán a pontszerző hetedik helyezést érte el Cegléden a serdülő korosztályban. A 73 kg-ban induló Andor remekül küzdött mindhárom mérkőzésén.

G. P.

Fotó: Halmágyi Antal/Facebook

Vasárnap a HATO versenyzői a II. osztályú magyar bajnokságon vettek részt Budapesten. Szász Klára (–63 kg) és Halmágyi Tamara (+78 kg) mindhárom mérkőzésüket megnyerve aranyérmesek lettek. Szlávik Gergő (–66 kg) csak a későbbi győztestől kapott ki, ezen kívül minden mérkőzését iponnal nyerte, így bronzérmet akaszthattak a nyakába. Szegedi Evelin ezúttal nem ért el helyezést, azonban szomorkodásra semmi oka, hiszen nagyon szépen helytállt a meccsein. 

A csabai csapat az összesített éremtáblázaton a 47 egyesületből az előkelő második helyen végzett. Edzők: Tóth Szabolcs, Halmágyi Antal

További hír még az egyesület háza tájáról, hogy a tapasztalt szakember, Magyar Pál, mindenki Pali bácsija az elmúlt hetet Japánban töltötte. Pali bácsi meglátogatta a legendás Kodokán Egyetemet, amit Jigoro Kano a judo megalapítója hozott létre. A hétfői edzésen a gyerekeknek izgalmas élménybeszámolót tartott a judo őshazájában szerzett élményeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában