Tornasport

2022.11.17. 13:42

Egy éves kihagyás után tért vissza a csabai reménység

A hétvégén befejeződött az utánpótláskorú tornászok idei versenyévada. A budapesti tornacsarnokban a 4. fordulót rendezték meg a serdülő I. osztály és a gyermek kezdő és haladó csapatbajnokságban.

G. P.

A TC Békéscsaba a 8. helyen zárta az évet.

Vastag Levente, a Torna Club Békéscsaba egyik edzője arról számolt be, hogy a Varga Adrienn-nel, Mitykó Szabinával és Csiszár Evelinnek együtt felkészített tanítványaik nem okoztak csalódást. A 48 tornászt felvonultató gyermek kezdőknél induló Bréda Patrícia minden szeren teljes gyakorlatot tudott bemutatni, s bár nem volt kiemelkedő eredménye, nem rontott, 34. lett. A négyből két fordulón csapatot kiállító TC Békéscsaba a 10. helyen végzett, Bréda az ob összesített pontversenyében 26.

A gyermek haladóknál a serdülő válogatott keretben is számításba vett Uhrin Bernadett Vastag Levente értékelése szerint szép gyakorlatokat mutatott be, gerendán egy egy egész ponttal előzte meg a mezőny többi tagját, és gyakorlatilag minden szeren jól helytállt. Összetettben a 26 indulóból a 11., a négy forduló alapján a 12. helyet szerezte meg.

– A serdülőknél – ahol negyvenen indultak – Mag Natália később kezdte a tornát, de szépen fejlődik (a hétvégi versenyen 15., összesítésben a 24. lett – a szerző), vele és a negyedik fordulóban összetettben hetedik, a négy forduló összesítésében tizedik Potocska Pollával is elégedettek vagyunk – mondta Vastag Levente. 

A serdülő csapat: Potocska Polla , Czupper Naomi, Mag Natália, Abdullah Darya.

– Egyik nagy reménységünk, Abdullah Darya Rebaz sérülés miatt egy éves kihagyás után tért vissza, de a legfontosabb, hogy visszatért. Most korláton és gerendán versenyzett, míg a komoly bokasérülést kiheverő Czupper Naomi csak korláton. A szerenkénti versenyben összesítésben ugrásban, korláton, gerendán és talajon is Potocska Polla érte el a legjobb eredményt (12., 11., 19. és 9. hely), Mag Natália talajon 17., ugráson 18. Polla a szabadon választott kategória összetett versenyében a 7. helyen végzett.

A TC Békéscsaba e korosztályban is az első két fordulóban tudott csapatot indítani, ebben az összevetésben a 8. helyen zárta az évet.

Másnap a legkisebbek, a zsebibabák mutatták meg tudásukat A II. korcsoportban (2014–15-ös születésűek) induló csabai csapat (Székely Zselyke, Oláh Bianka, Lipták Zita, Csikós Lilla, Oláh Jázmin, Sánta Luca, Petrovszki Gréta) 18 egyesület közül a 9. helyen végzett. Az edzői értékelés szerint mindannyian szépen versenyeztek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában