Labdarúgás

2022.09.02. 12:28

Szeged–Békéscsaba dél-alföldi rangadó az NB II.-ben

A szurkolók körében mindig különleges összecsapásnak számít a békéscsabai és a szegedi csapat összecsapása, az idei első randevújukra a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában vasárnap, 17 órai kezdettel a Tisza-parti megyeszékhelyen kerül sor.

Gajdács Pál

Archív fotó

A két csapat közül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia tart előrébb, a 7. helyen áll, amely három győzelem és egy döntetlen mellett két vereséget számlál. A szegediek a bajnoki nyitányon az MTK-tól, majd a harmadik körben Szentlőrincen kikaptak, közben idegenben legyőzték a Győrt, majd a Haladást, otthon a Dorogot, egyetlen döntetlenjüket hétfőn Siófokon játszották.

A szerb Alakszandar Sztevanovics jó érzékkel nyúlt a csapathoz, gyorsan összegyúrta, amely bármelyik gárdának méltó ellenfele. 

A békéscsabaiak két pont és négy hely lemaradással követik a kék-feketéket. Az idén határozottabban és erősebb és eredményesebb együttes képét mutató lila-fehérek a legutóbbi két fordulóban négy pontot hullajtottak el, Szentlőrincen a hosszabbításban kaptak gólt, a Dorog ellen pedig nem igazán volt benne a játékukban a gólszerzés lehetősége, így meg kellett elégedni a döntetlennel.

A szegedi találkozóra nem válogathat teljes keretből Brlázs Gábor vezetőedző, hiszen többen is sérüléssel bajlódnak, így Farkas Márk és Kórógyi Szabolcs is. Hodonicki Márk és Farkas Botond felépülése jól halad, de arra egyelőre még nincs esély, hogy játéklehetőséghez jussanak. A kapus Czinanó Áron bokaszalag-szakadást szenvedett, emiatt jó ideig nem számolhat vele Brlázs Gábor. Emiatt kapus után kellett nézni, és sikerült leigazolni Újpestről a 23 esztendős Tomori Zoltánt, aki korábban az U19-es válogatottban is szerephez jutott. A fiatal kapuvédő némi meccshiánnyal küszködik, de nem kizárt, hogy a közeljövőben akár az első csapatban is szóhoz juthat.

– Mindenképpen győzelmi céllal utazunk Szegedre, szeretnénk elhozni a három pontot – jelentette ki Brlázs Gábor a klub honlapján. – Tudjuk és tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés mindenkinek hiszen sokkal nagyobb presztízsértéke van, mint a többinek. Ellenfelünk egy igen jól felkészített, jó fizikai állapotban lévő együttes. Kevés gól születik a mérkőzéseiken, fegyelmezetten, agresszíven védekeznek, az átmenetekben jók és a pontrúgásoknál is veszélyesek. Megpróbáltunk erősségeikből és gyengeségeikből is felkészülni. A pontrúgások levédekezését folyamatosan igyekszünk fejleszteni, hiszen elég sok gólt kaptunk ilyen szituációkból.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre mérkőzést Pillók Ádám vezeti, munkáját asszisztensként Sinkovicz Dániel és Tőkés Róbert segíti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában