Vitorlázórepülés

2022.07.14. 13:39

Tábor és verseny Csabán a repülősöknek

Nem tartanak szünetet a sportág szerelmesei, hiszen a Szegeden szombaton befejeződött nemzeti bajnokság után a FAI Club és az Open-mixed kategóriák képviselői közül többen is átköltöztek a békéscsabai repülőtérre, ahol hétfőtől egészen a hónap végéig tartják az ilyenkor szokásos vitorlázórepülő tábort.

Forrás: Shutterstock

Laurinyecz Sándor, a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület bajnoka, a szegedi ob-n a FAI Club kategóriában 12. helyen záró pilóta elmondta, hogy maga is a tábor „lakója”, hétfőtől már nem a Szegeden használt Jantar Standard 2-es, hanem egy bérelt ASW20 típusú géppel gyakorol és maga is elindul majd a tábor programjába beillesztett szombaton kezdődő és vasárnap záruló hagyományos Rally Kupán. E versenyből az adott szezonban több fordulót is rendeznek, ahol a sebesség alapján hirdetnek majd győztest.

A vitorlázórepülő tábor „mezőnye” folyamatosan változik, van, aki csak néhány napra, de van olyan pilóta, aki több hétre táborozik le a békéscsabai repülőtéren. Az alkalom kiváló felkészülési lehetőséget jelent a Szegeden július 23-án kezdődő 37. FAI vitorlázórepülő világbajnokságon induló magyar pilótáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában