Vitorlázórepülés

2022.07.10. 08:56

Rosszul sikerült a csabai bajnok zárónapja

A tizenkettedik helyen fejezte be Laurinyecz Sándor a 67. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságot. A Szegeden kilenc napon át tartó versenyen a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület korábbi bajnoka a FAI Club kategóriában 4702 ponttal zárt. A szám bajnoka Balog István, a Honvédelmi Sportegyesület Szolnok pilótája lett, aki a hat versenynap során 5182 egységet repült össze.

G. P.

Laurinyecz Sándor a héten már Békéscsabán gyakorolhat.

Korábban még arról írtunk, hogy Laurinyecz négy napot követően a nyolcadik helyen áll az összesített pontversenyben. A zárásig még kettőt repült a FAI Club és az Open-mixed kategória mezőnye. 

Pénteken megbízhatóan teljesített a matuzsálemi korú Jantar Standard 2 típusú gépe, amellyel anno, a ’90-es évek elején még bajnokságot is nyert. A kilencedik legjobb eredményt produkálta a Kardoskútot és Tótkomlóst is érintő útvonalon repülve és egy helyet még javítani is tudott az összeredményén, feljebb lépve a hetedik pozícióba. 

Szombaton viszont alaposan visszaesett, a nemzeti bajnokság során a legrosszabb napi helyezéssel, tizennyolcadikként zárt a 29 pilóta között, így a végelszámolásnál öt pozícióval visszacsúszott. A bajnokság során egyébként a zárónapon kellett a leghosszabb távot repülni, a Sándorfalva–Kalocsa–Kunágota–Kiskőrös–Szeged táv 455,50 kilométert tett ki.

Laurinyecz Sándor számára ezzel még közel sem ért véget a szezon, a héten ugyanis a Békéscsabán kezdődő repülőtáborban gyakorolhat egy másik, ASW20 típusú géppel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában