Széplaki Zoltán

2022.07.22. 11:01

Nívódíjat kapott a köröstarcsai szakosztályvezető

Nívódíjat kapott Széplaki Zoltán a Köröstarcsai KSK kézilabda szakosztályának vezetője. A Magyar Kézilabda Szövetség elismerését a napokban vette át Lipcsei Zoltán köröstarcsai polgármestertől.

G. P.

Lipcsei Zoltán polgármester, és a díjazott Széplaki Zoltán

A csupaszív sportembert aligha kell bemutatni a sportágban járatosaknak, aki több mint fél évszázada szolgálja a köröstarcsai és a Békés megyei kézilabdát.

– Egészen pontosan ötvennégy éve – mondja a sportvezető. – A településen 1968-ban alakult meg a kézilabda-szakosztály, azóta – két év megszakítással – folyamatosan benne vagyok. Még akkor sem fordítottam hátat neki, amikor polgármesteri tisztséget vállaltam.

Széplaki dolgozott elnök-helyettesként, vállalt intézői és még edzői feladatot is, de elnök sosem akart lenni.

– Szeretem a nyüzsgést, inkább a napi munkát végzem. 1977-ben edzőként is dolgoztam gyerekekkel, de azelőtt és később is inkább a napi ügyeket próbáltam vinni – jegyezte meg és máris sorolja a teendőket:

– Hamarosan kisorsolják az NB II-es programot, igaz még nem tudjuk pontosan, hogy mely csapatok indulnak majd, a Mezőtúrról és a Túrkevéről például szinte semmit nem tudunk.

A felnőttcsapat évek óta az NB II tagja, ahol a volt NB I-es köröstarcsai játékos, Molnár Zoltán vezetésével rendre jó eredményeket érnek el, stabil tagjai a mezőnynek, amelyben a legutóbbi szezonban is a hatodik helyen zártak.

– Büszkék lehetünk arra, hogy minden évben ott vagyunk az NB II-ben, ahol több-kevesebb sikerrel szerepelünk. Korábban nagyon sok játékost neveltünk ki, akik vagy Békésen, Szarvason, vagy más csapatokban folytatták pályafutásukat. Arra mindig figyeltem, hogy ha benevezünk egy bajnokságba, akkor onnan sose lépjünk vissza, bármilyen nehézség is érjen bennünket. 

Az utóbbi időben akadtak problémáink, főleg az utánpótlással, hiszen Köröstarcsán nincs elé gyerek. 1990-ben még háromszázan voltak, ez a szám ma már ennek a fele. Ráadásul egy ideje „osztoznunk” kell rajtuk a labdarúgó-szakosztállyal, ahol minden korosztályban indítanak csapatot. Egyébként nagyon jól végzik a munkájukat. Sajnos nem a legjobb a korösszetétel, hiszen vannak a keretben húsz, de tizennégy évesek is. Gyuláról próbálunk majd segítséget kérni.

Felnőttcsapatuk egy része békési, nem kizárt, hogy a mezőberényi sportcsarnok felújítása miatt – ahol eddig a hazai mérkőzéseiket vívták –, Békésen fogadják majd az ellenfeleket.

– Nagyon szép sportcsarnok épült Békésen, nekünk ebben a helyzetben a békési játékosaink miatt is most az ottani helyszín jelentené a megoldást – magyarázta az idős sportvezető, aki egy percre sem lankad, folyamatosan egyeztet, miközben figyeli a sportág történéseit és segítőivel tervezi a következő szezont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában