Besztercebánya

2022.07.22. 11:50

Három csabai atléta is indul az olimpiai fesztiválon

A vasárnapi megnyitó után hétfőn megkezdődik a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. A szlovákiai Besztercebányára az orosz és fehérorosz sportolók nélkül 48 ország közel 3000 versenyzőjét várják.

G. P.

Kovács Alexandra az 5000 méteres távon indul Besztercebányán

Forrás: Kopp Békéscsabai AC/Facebook

Magyarországot 9 sportágban (atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, tenisz, tollaslabda, torna, országúti kerékpár és úszás) 95 tizenöt-tizenhat éves versenyző képviseli. Közöttük a Kopp Békéscsabai AC három fiatalja, 5000 méteren a gyalogló Kovács Alexandra és Bor Benjámin, valamint 800-on a futó Kis Petra Sára is szerepel.

– Nagyon örülünk, hogy három versenyzőnk is kijutott a versenyre. Az esélyeket nehéz latolgatni, hiszen még nem ismeretes a pontos rajtlista. Ha Kovács Alexandra – aki Kis Petra Sárával együtt ott volt a néhány héttel ezelőtti izraeli ifjúsági Európa-bajnokságon – tartani tudja a Jeruzsálemben mutatott jó formáját, szép eredményre lehet képes – mondta Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője.

A békéscsabaiak szép EYOF-os hagyományokkal rendelkeznek, hiszen Gregor László 2008-ban Tamperében, míg Apáti Bence 2019-ben Győrben szerzett ezüstérmet 1500 méteren.

Az utazó csapat csütörtökön a fővárosi Larus Étterem és Rendezvényközpontban tett ünnepélyes fogadalmat, majd Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Schmidt Gábor, sportügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a fiatalokat.

Az EYOF az európai fiatalok legnagyobb többsportos rendezvénye, melyet 1991 óta rendeznek meg. A pandémia miatt egy esztendővel elhalasztották a tokiói olimpiát, és hogy ne ütközzön időben az EYOF-fal, ezért azt is eltolták egy évvel.

A békéscsabai érdekeltségű számok időrendje. Július 25., hétfő, 18.00: 800 m, első kör (Kis Petra Sára). 19.00: 5000 m-es gyaloglás (Bor Benjámin). Július 26., kedd, 19.20: 5000 m-es gyaloglás (Kovács Alexandra). Július 28., csütörtök, 18.05: 800 m-es döntő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában