Labdarúgás

2022.07.26. 06:55

Fülöp István nem szeretne a kiesés ellen küzdeni az Előrénél

A Békéscsaba 1912 Előre NB II.-es csapatának nyári igazolásai közül a szudáni válogatott Hamed Yasin mellett a tapasztalt Fülöp István Sándor a legnagyobb név. A 32 esztendős irányító a román labdarúgókupa idei győztese, a Sepsi OSK mezét cseréli fel lila-fehérre. Fülöp jelenleg kisebb sérüléssel bajlódik, de ígéri, nem kell sokat várni arra, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozzon.

Gajdács Pál

Fülöp István Sándor itt még a DVTK piros-fehér mezében a Mezőkövesd ellen

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Koncz György

– Rövid diósgyőri játék után öt év után tért vissza Magyarországra. 
– Voltak tapasztalataim az itteni bajnokságról – mondta a Sáromberkéről származó marosvásárhelyi születésű labdarúgó, a csabaiak új igazolása. – Annak idején Diósgyőrben igyekeztem megismerni a magyar bajnokságot és az itteni életet, ami kicsit más. Sajnos nem sokáig játszottam a magyar csapatban. 

– Mit szólt a békéscsabaiak érdeklődéséhez? 
– Néhány hónapja már figyeltem a csabai csapat mérkőzéseit. Lejárt a szerződésem a Sepsinél, és szóba került a magyarországi lehetőség. Nem volt könnyű döntés, de a Békéscsabát választottam, ahová július 18-tól kétéves szerződés köt. Nem sokat tudtam a csapatról, nézegettem az eredményeit, és láttam, hogy tavasszal nagy küzdelemben őrizte meg az NB II.-es tagságát. Egyébként ismerek egy olyan játékost, aki 2004-ben megfordult az Előrében is, Bokor Jánosra, a Sepsi OSK korábbi játékosára és későbbi sportigazgatójára gondolok. 

– Nem könnyű időszakot hagyott maga mögött: 2020 no­vemberében egy kupameccsen súlyos sérülést szenvedett, aminek következtében 2022 februárjáig egyetlen tétmeccsen sem léphetett pályára. Az első, Szolnok elleni felkészülési mérkőzésen megsérült, de nyugtassa meg a szurkolókat, hogy most nem komoly a helyzet. 
– A korábbi a keresztszalagom volt, a mostani ugyanakkor nem komoly. Húzódással bajlódok, de szerintem ha nem is rögtön az első, de a következő bajnokin már talán pályára léphetek. 

– Lukács Raymond révén van egy másik romániai származású magyar játékosa is a Csabának. Őt mennyire ismeri? 
– Tudom, hogy kiről van szó, de személyesen nem ismerem. 

– Milyen céljai vannak az új csapatában? 
– Remélem, hogy mihamarabb rendbe jön a sérülésem, s akkor mindent meg fogok tenni azért, hogy játékommal segítsem a csapatot, és minél több mérkőzést megnyerjünk, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. 

– A Botosaninál játszott a 2010-es évek elején, közepén, ahol akkori remek formáját látva felmerült, hogy esetleg a román, de a magyar válogatottba is meghívót kap, ami végül egyik helyről sem érkezett meg. Számít arra, hogy egy esetleges kiemelkedő teljesítmény után felfigyelnek önre a magyar nemzeti csapatnál? 
– Minden labdarúgó álma, hogy egyszer pályára lépjen a válogatottban, de azt kell mondanom, hogy én már benne vagyok a korban, és ahhoz az NB I.-ben kellene játszanom, hogy erre esélyem legyen. 

Névjegy

Fülöp István Sándor 
Született: 1990. május 18., Marosvásárhely 
Magasság: 182 cm 
Poszt: támadó középpályás 
Csapatai: FCM Avantul Reghin (2009–2012); FC Botosani (2012–2017); Diósgyőri VTK (2017–2018); Sepsi OSK (2017–2018 – kölcsönben, majd 2018-tól 2022-ig végleg); Békéscsaba 1912 Előre (2022–). 
Legjobb eredménye: román kupagyőztes (2022) 
129 román és 12 magyar élvonalbeli meccsen 25 gólt lőtt, 18 gólpasszt jegyzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában