Csárdaszállás/Szatmárnémeti

2022.06.14. 14:18

Izgalmas, kiélezett versenyen remekelt Kónya Gergő

A romániai Szatmárnémetibe hívta össze a HSMA erős emberek szövetsége a WHB-ligasorozat harmadik állomásának résztvevőit. A verseny nemzetközi volt, bolgár és holland profik is megmérkőztek. A csárdaszállási Kónya Gergő ugyanannyi pontot gyűjtött, mint az első helyezett, összesítésben a verseny második legerősebbje lett.

N. Sz.

Kónya Gergő /Beküldött fotók/

 A nemzetközi erős ember verseny bajnoki címéért öt feladatban kellett megküzdeniük a sportolóknak: kamionhúzás, óriás egykezes súlyzónyomás, koffercipelés, autótartás és lengősúly-cipelés szerepelt a repertoárban.

– Elsőként egy nyolctonnás kamiont kellett 25 méterre elhúzni egy ránk erősített hám segítségével. Ebben a számban második lettem, jó lendülettel indult a verseny – emlékezett vissza Kónya Gergő. A csárdaszállási sportember a következő számban, az óriás egykezes súlyzónyomásban egyéni rekordot döntött.

– Választhattunk, hogy 70 vagy 90 kilogrammos óriássúlyzót emelünk egy kézzel a fejünk fölé. Mivel a kilencvenes kinyomása eddig még nem sikerült, nem kockáztattam, inkább a biztosra mentem, a 70 kilósból nyomtam nyolc ismétlést egy perc alatt. Nagyon örültem az egyéni rekordnak – részletezte. Kónya Gergő a harmadik feladat legjobbjától is csak egy hajszállal maradt le: két 140 kilós kofferrel kellett harminc métert megtenniük a versenyzőknek. A csárdaszállási fiatalember jól „vizsgázott”, csak a bolgár induló volt fél másodperccel gyorsabb nála.

– A következőkben egy speciális keret segítségével kellett felemelni és minél hosszabb ideig megtartani egy személyautót. Jól ment ez a gyakorlat is, egy perc hat másodpercig bírtam a levegőben tartani a járművet. Nagyon kevés kellett volna a győzelemhez, mindössze egy másodperccel csúsztam le – mesélte Kónya Gergő, akinek legvégül a lengősúly-cipelésben kellett bizonyítania. Minden induló kapott egy 360 kilós keretet a nyakába, amit 15 méterre kellett elvinni.

– A súllyal 13 másodperc alatt sikerült célba jutnom, ez a harmadik helyre volt elegendő. Összességében nagyon élveztem a versenyt, jó formában érkeztem és végig kiegyensúlyozott maradtam. Az egykezes nyomást leszámítva minden gyakorlatban az élmezőnybe tartoztam. Megtiszteltetés volt Bulgária hatszoros legerősebb emberével, Petyo Hristovval, és a többszörös, profi holland világversenyző Johan Langhorsttal megvívni, büszke vagyok arra, hogy sikerült megelőznöm őket – foglalta össze tapasztalatait Kónya Gergő. A sportoló rendkívül szoros versenyben pontazonossággal végzett a második helyen, ami nagyon ritka. A jánossomorjai Kurucz Kornéllal együtt 45 pontot zsebeltek be, holtverseny alakult ki, a szabályok értelmében viszont azt helyezték előrébb, aki az öt versenyszámban több jobb helyezést ért el, így Gergő másodikként zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában