Kézilabda

2022.05.02. 12:27

Makóról csente el a pontokat a Köröstarcsa

Makói KC–Köröstarcsai KSK 28–34 (14–15)

G. P.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Makó, 100 néző. Vezette: Herceg, Piller.

Köröstarcsa: Pankotai – Molnár K. 2, POLGÁR T. 5, Kecskés 3, KOVÁCS I. 4, CSIGE 7, Ásós 2. Csere: DOMOKOS (kapus), OLÁH 11 (4), Lőrinczi, Lukács. Edző: Molnár Zoltán. A Makó legjobb góldobói: Csányi 7, Gazsó 6, Maróti 5.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4.

A tarcsaiak bátor kezdése meglepte a dobogós makóiakat. Kecskés Bence találatával a 12. percben 7–5-ös vezetésre tettek szert a vendégek, amit Szilágyi triplájával fordított meg a hazai gárda. A félidő második felében rendre a látogatók harcoltak az egyenlítésért, közvetlenül a szünet előtt pedig a vezetést is sikerült visszavenniük. A térfélcserét követően gyorsan egyenlítettek a házigazdák, de azután nem tudtak mit kezdeni a tarcsaiak védekezésével, és a frissen beszálló Domokos Dusánnal, aki a felforrósodott hangulatban eksztázisban védett. A vendégek majd 7 percig tartották 15 gólon a Maros-partiakat, eközben Polgár Tiborék ötször is betaláltak, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget (15–20). Időkéréssel rendezték soraikat a makóiak, a félidő közepén volt egy fellángolásuk, amikor háromra felzárkóztak, ám ezt hamarjában „kioltották” a vendégek, akik Kovács István találataival a 49. percre 20–26-ra növelték az előnyüket. A hazaiak igyekezete kapkodásba csapott át a végjátékra, a higgadtabb tarcsaiak pedig magabiztosan tartották a számukra kedvező eredményt.

Kiskunmajsai KC–Kondorosi KK 36–23 (17–11)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kiskunmajsa, 100 néző. Vezette: Szászfai, Tasnádi.
Kondoros: Sztancsik – Istenes L. 5, RAFFAI 8 (1), Kasnyik T. 1, Bai 5, Ambrus, Zahorecz 1. Csere: Istenes I., Kasnyik V. 3. Edző: Kósa Balázs. A Kiskunmajsa legjobb góldobói: Vadkerti Tóth 7, Gyárfás 4, Molnár V. 4.
Kiállítások: 2, ill. 0 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

A mindössze 9 játékossal útra kelő, tartalékos Kondoros nehezen lendült játékba (7. p.: 6–2), ám a védekezés rendezését követően a 13. percre Bai találatával sikerült visszazárkóznia 8–7-re. A támadásban elkövetett hibák miatt a Kiskunmajsa hamarjában visszaállította a 2-3 gólos különbséget, ami egy időre állandósult is (22. p.: 13–10). A játékrész hajrájában azután Vadkerti Tóth vezérletével a házigazda produkált egy négyes szériát, ezzel hétgólosra hizlalta előnyét. A vendégek a szünetben sem tudtak megújulni, így azután a két csapat között folyamatosan „nyílt az olló”. A 40. percben lett először tíz közte (24–14). Ebből még faragtak Raffai Andrásék, de azután egy újabb ötös szériával 32–19-nél kialakult a legnagyobb különbség, ami megmaradt a meccs végéig.

Az Újkígyós FISE–FKSE-Algyő mérkőzés elmaradt, mert a vendégek nem tudtak kiállni. A két bajnoki pontot 10–0-lás eredménnyel a kígyósiak kapják, akik ezzel megelőzik a tabellán a csongrádi riválisukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában