Kosárlabda NB I. B

2022.05.13. 12:56

Elszórakozták a békésiek

Ledolgozható a hátrány, de nem szabad túl sokat hibázni.

G. P.

Illusztráció: Shutterstock

KTE-Duna Aszfalt U23–Békési SZSK 62–61 (15–13, 17–20, 7–21, 23–7)

Kosárlabda NB I B.-s férfi mérkőzés, a 7. helyért, 1. találkozó. Kecskemét, 50 néző. V.: Nyilas, Sentényi, Utasi. Békés: Acsimovics 6, Balog G. 15, Olics 11/3, Vass 8/6, Cvijin 16. Cs.: Szolevics, Szugyiczki, Csorba, Kelechi 3. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A KTE-Duna Aszfalt U23 legeredményesebb pontszerzői: Botka B. 13/9, Tóth B. 13/3.

Az első negyed végig szoros volt, s bár a Békés a 7. percben egy ízben átvette a vezetést, a játékrészt a hazaiak zárták minimális előnnyel. A békésieknél jól működött a védekezés és letámadásból labdaszerzésből Milos Olics által dobott hárompontossal az első félidő végére kialakult egy minimális vendégvezetés.

A mérkőzés meglehetősen feszült hangulatban zajlott, ugyanis a férfi válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Sztojan Ivkovics nagy nyomást helyezett a játékvezetőkre.

A harmadik negyedben még annyira sem lehetett panasz a békésiek támadójátékára, mint az előző kettőben, a védekezés is rendben volt. Ennek látható eredménye a negyed végére egy tizenöt pontos vendégvezetés lett.

Az utolsó felvonás nem úgy alakult, ahogy a békésiek szerették volna. Technikai hibák, eladott labdák, pontatlan dobások, könnyű ziccerekben való rontások miatt a kecskemétiek lábra kaptak és az egyébként is jól játszó Tóth Balázs közelijével a 38. percben megfordította az eredményt a házigazda és az előnyt már nem is engedte ki a kezéből, a békésiek pedig kénytelenek voltak tudomásul venni a vereséget. Az egy pontos hátrány könnyen ledolgozható, de ehhez nem szabad annyit hibázni, mint amennyit Kecskeméten, az utolsó negyedben.

Folytatás: május 22-én, Békésen.

Balog Vilmos: – A mérkőzés előtt ezzel az eredménnyel elégedettek lettünk volna. Egy kis hiányérzet mégis van bennünk az utolsó negyedben mutatott játék miatt. Bízunk benne, hogy hazai pályán egy fokkal jobban játszunk majd, ahol már a szurkolóink is ott lesznek mögött. Hazai pályán a saját kezünkben van a sorsunk, ott is egy jó mérkőzést szeretnénk játszani velük. Örömhír, hogy megszületett Krisztics Daniel játékosunk gyermeke, üdvözöljük a kosárlabda családunk új tagját!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában