Kézilabda

2022.02.12. 20:05

Rangadót nyertek a csabai lányok

Eszterházy SC–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 27–35 (12–14)

V. L.

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

NB I B.-s női mérkőzés, Eger, 250 néző. V.: Dáné Rita, Marton Zsófia. Békéscsaba: CSIZMADIA – IVÁN 7, TÖRÖK 5, Kukely A. 2, GIRICZ 3, Gyimesi 4, Karacs 3. Cs.: Szabó D. (kapus), MAYER 4, Bucsi 1, Borbély 1, Szögi 1 (1), Vámosi 4, Kukely K., Andróczki, Bencsik. Vezetőedző: Papp Bálint. Az Eger legjobb dobói: Pankotai 7 (1), Győrfi 5. Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1.

A rangadón a második helyezett egriek fogadták a listavezető békéscsabai együttest. Az első gólt Gyimesi lőtte, amire még válaszoltak a hazaiak, de a 3. percben Mayer Szabina két góljával 3–1-re vezetett az Előre NKSE. 

A 6. percben Szecsődi hétméteresből elért góljával egyenlített 3–3-ra az egri alakulat. Felváltva estek a gólok, a házigazdák elszántan játszottak. A 10. percben kétgólos csabai előnyt mutatott az eredményjelző (5–7).  A 12. percben Borbély büntetőjét a korábban Orosházán is megfordult Nagy Éva védeni tudta. A 16. percben 9–6-os békéscsabai vezetésnél az egriek szeghalmi származású edzője, ifj. Zsadányi Sándor időt kért, hogy rendezze a sorokat, mert érezte, ha tovább növeli előnyét a lila-fehér együttes akkor elúszhat a találkozó. 

A csabai lányok okosan kézilabdáztak, így a 19. percben már öt góllal vezettek (6–11). A Heves megyeiek nem adták fel, és a 25. percben három gólra feljöttek (8–11), miközben a vendégek hét percig nem tudtak gólt szerezni. 

Izgalmasan alakult az első félidő végjátéka, a csabaiak tartották a három-négy gólos előnyt. Tizenhárom másodperccel a lefújás előtt a csereként beállt Szabó Dóra kivédte Bató hétméteresét, majd Papp Bálint időt kért, de már nem született újabb gól, így a szünetben 14–12-re vezetett a listavezető Előre. 

Fordulás után az egriek egy gólra felzárkóztak, a 34. percben 14–15 volt az állás. Erősített az Előre, és a 38. percben négy gólra növelte a különbséget (16–20). A békéscsabaiak tartották a négy-ötgólos vezetést a félidő közepén. 

A 45. percben 24–18-as lila-fehér előnyt jegyezhettünk fel. A 47. percben hétgólos vendégvezetésnél ismét időt kértek az egriek. Ez nem sokat segített, hiszen az egyre magabiztosabban kézilabdázó csabaiak, a 49. percben már kilenc gólos előnyre tettek szert (20–29), és innentől kezdve már csak a két csapat közti különbség volt a kérdés. A rangadót végül második félidei jobb teljesítményével ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte az Előre NKSE. 

Papp Bálint: – Végig nagy sebességgel, stabilan kézilabdázott a csapat a rangadón, amit megérdemelten nyert meg, és ezért valamennyi játékosunk dicséretet érdemel. Köszönöm a stáb tagoknak, a vezetésnek azt a támogatást amivel elértük ezt a szép sikert.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában