Dzsúdó

2022.02.17. 15:43

Ötödszörre is országos bajnok lett Szentandrászki Gréta

Vasárnap a győri Olimpiai Sportparkban rendezték meg az év első országos cselgáncs bajnokságát. Az ifjúságiak rangos megmérettetésén hetvenhat klub több, mint háromszáz sportolója lépett tatamira.

Verasztó Lajos

Gyáni János és az immár ötszörös bajnok Szentandrászki Gréta

A Békés Megyei Kano Judo SE ifjúsági csapata eredményesen zárta a napot, versenyzői két éremmel, és értékes helyezésekkel térhettek haza. Női -63 kg-ban az egyesület egyik legnagyobb reménysége és ifjúsági válogatottja, Szentandrászki Gréta állt tatamira. Gréta kirobbanó formát mutatott a verseny során, esélyt sem adott ellenfeleinek. 

A súlycsoport kiemeltjeként sorra nyerte ippont érő akciókkal a mérkőzéseit, három győzelemmel a döntőbe kvalifikálta magát. A fináléban a békéscsabai versenyző uralta a küzdelmet, első akciójára wazarit ítéltek a bírók, amit egy hatalmas ippon értékű technika követett, így megszerezte az aranyérmet, és ezzel ötödik országos bajnoki címét nyerte. 

Gréta a súlycsoport első számú válogatottjaként számos nemzetközi versenyen képviseli majd Magyarországot, mint az Európa Kupák, az Európa-bajnokság, a világbajnokság, és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

Az egyik legnépesebb női kategóriában -52 kg-ban a háromszoros magyar bajnok, Szabó Karolina tért vissza a hazai versenyéletbe. 

Karolina a tőle megszokott határozott stílussal mozgott a szőnyegen, ipponnal győztes mérkőzéseit követően a negyeddöntőben folytatta a versenyt, ahol kiegyenlített csata után vele szemben a későbbi országos bajnok jutott tovább. Szabó Karolina a vigaszágon két magabiztos győzelmet követően a bronzéremért küzdhetett meg, ahol hamar bebizonyosodott, ki a jobb. Az egyesület reménysége gyönyörű kontra technikával múlta felül ellenfelét, és állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A férfiak pluszos kategóriájában Bozó Bence és Kara Bence állt szőnyegre. Egy-egy ippont érő technikás győzelem után a csapattársak ismét egymással küzdöttek meg a továbbjutásért. 

A mérkőzés során Bozó Bence bizonyult aktívabbnak, így ő mérkőzhetett meg a bronzéremért, míg a többszörös bajnok Kara Bence ezen a versenyen pontszerző hetedik helyen zárt. Bozó Bence a korábbi országos bajnokkal küzdött meg a bronzéremért, ahol hibát vétett, így pontszerző ötödik helyen végzett.

A -66 kg-osok között Kiss Huba tért vissza bokaműtétje után. A visszatérés sikeresnek bizonyult, hiszen két szép győzelmet hozott a versenyen. Huba végül a legnépesebb súlycsoportban a pontszerző hetedik helyen zárt.

Női +70 kg-ban a diák korosztályú Kertész Lívia is megmérettette magát, végül pontszerző hetedik helyen végzett az idősebbek között.

A bajnokság összesített egyesületi rangsorában hetvenhat egyesület közül a Békés Megyei Kano Judo SE Gyáni János mester vezetésével az előkelő hetedik helyen végzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában