Labdarúgás - Megye I.

2022.01.05. 10:36

Stabil másodosztályú együttes alapjait akarják lerakni Sarkadon

Az új esztendő számos változást hozott a Sarkadi Kinizsi LE labdarúgócsapata életében. A megyei I. osztályú bajnokságban sereghajtó gárda irányítását Balogh Csaba vette át Bali Istvántól, aki párhuzamosan az U19-es alakulatnál betöltött tréneri pozícióját is megtartotta.

Fotó: Shutterstock

Az új szakvezető január 11-én tartja meg első edzését, előtte azonban a zöld-fehérek részt vesznek az Oros Ablak-Békés Megyei Teremkupa szeghalmi selejtező fordulójában is. A téli felkészülés a korai bajnoki rajt miatt – február 12-én már a jaminai mérkőzését pótolja a Kinizsi – mindössze 4 hetes lesz, ennyi idő áll rendelkezésre összerázni a keretet, amely a hírek szerint jelentős átalakuláson megy majd keresztül az átigazolási időszak során.

– Az első két hétre négy-négy közös gyakorlást ütemeztem, egyet a hétvégi edzőmérkőzések visznek el, melyek többségére keressük a partnereket. Ezekből az idő rövidsége miatt négyet kalkuláltam, a munkát együtt végzik majd a felnőtt és az ifi alakulathoz tartozó játékosok, a két gárda között egyébként is szoros lesz a kapcsolat – mondta el Balogh Csaba, aki a tavaszi idényt a következő évi csapat kialakításának szenteli.

A cél a saját nevelésű, illetve helyi kötődésű labdarúgók megtartása, hazacsábítása, illetve a legtehetségesebb fiatalok beépítése lesz az előttünk álló időszakban.

– Tudomásul kell vennünk, hogy a jelenlegi feltételeink nem teszik lehetővé a tartós megyei I. osztályú szerepvállalást, ugyanakkor a helyi erőkre építve, szeretnénk lerakni egy stabil másodosztályú együttes alapjait, amihez partnerek a játékosok. Ennek megfelelően jócskán lesz változás a keretben, távozókból és érkezőkből is akad – tette hozzá az új edző.

Bár az átigazolási piac csak január 15-én nyitja meg kapuit, a zuhanyhíradó szerint a gólerős támadó középpályás, Tokaji Zsolt (23) és a tehetséges ifjú védő, Szabó Rajmund (19) a szomszédvári Okányban folytatja karrierjét. Biztosan távozik az őszi idény kezdetére igazolt bihari különítmény több tagja is, így a házi gólkirály, Pukoli János (20), valamint a védő Papp Balázs (20). A további meghatározó emberek közül információnk szerint Jepure Bencét (21) Elekre, Patkás Dánielt (20) Sarkadkeresztúrra invitálják.

Utóbbi helytől visszatérők is lehetnek. Kézenfekvőnek tűnik a klubelnök, Képíró Richárd Károly (24), a saját nevelésű támadó Rácz Zsolt (24), valamint a védő Kovács István (24) hazaigazolása, ehhez persze a két egyesületnek is közös nevezőre kell jutnia. Az említettek mellett egy-két őszi „lemorzsolódó” játékos is újra csatasorba állhat, a keretet pedig a legügyesebb ifisták tehetik majd teljessé.

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje

Január 15., szombat: ?–Sarkadi KLE

Január 22., szombat: ?–Sarkadi KLE

Január 29., szombat: ?–Sarkadi KLE

Február 5., szombat, ?: Sarkadkeresztúri SE–Sarkadi KLE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában