Labdarúgás - Megye I.

2022.01.07. 12:51

NB-s rutinnal rendelkező játékosok érkeztek Szarvasra

Három egyéni edzéssel már ezen a héten megkezdték a téli felkészülésre tervezett munkát a Szarvasi FC labdarúgói. A megyei I. osztályú bajnokság őszi idényét 7. helyen záró kék-fehér alakulat játékosai a futóedzéseket követően január 10-én tartják meg első közös idei randevújukat, igaz többségük hétvégén az Oros Ablak-Békés Megyei Teremkupa szeghalmi selejtezőjében is érdekelt lesz.

Fotó: Shutterstock

A mérsékeltebb évkezdés miatt Somogyi János együttese a felsőházba jutásért küzd majd az alapszakaszból hátralévő öt forduló során. Házon belül abban bíznak, hogy az őszi idény második felében nyújtott teljesítmény fokozásával ez gondmentesen sikerülhet, a rájátszás során pedig a csapat tovább emelkedhet a tabellán.

– Szeretnénk olyan kvalitású új játékosokat igazolni, akik segítségével lerakhatjuk egy többre hivatott gárda alapjait, melyet fokozatosan fejlesztve, záros határidőn belül megteremthetjük az NB III-as szereplés lehetőségét – mondta Somogyi János vezetőedző.

Ezeknek a kritériumoknak mindenképpen megfelel az eddigi két érkező. A 22 éves belső védő, Bány Bence fél évnyi távollét után tért vissza az NB III-as Hódmezővásárhelytől. Nem is egyedül érkezik, hiszen vele tart Zahorán Balázs is. A pálya bal szélén védőként és a középpályán is bevethető 23 éves labdarúgó az Előrénél nevelkedett, ott töltötte karrierje jelentős részét, 2020 nyarán igazolt Kazincbarcikára, az utóbbi évet pedig a csongrádi alakulatnál töltötte. További játékosok is jönnek a felkészülés kezdetére, az ő sorsukról a munkájuk és a szorgalmuk alapján döntenek.

Az érkezők mellett távozók is akadnak. Híreink szerint az idény közben leálló játékosok közül Paulik Ádám (25) felhagyott a focival, Kiri Bencét (22) pedig Nagyszénásra invitálják intenzíven.

– A korai bajnoki rajt miatt a keret véglegesítését mielőbb szeretnénk megejteni, hogy az új játékosoknak minél több idejük maradjon a beilleszkedésre. Sokat fogunk játszani, bőven akad lehetőségük tehát a bizonyításra – tette hozzá a tréner.

Somogyi János heti szinten négy foglalkozást vezényel a felkészülés időszakában, bár ezek egy részét tesztmérkőzések váltják ki. Az idő rövidsége ellenére hét találkozót is lekötöttek a kék-fehérek, akik a Füzesgyarmattal kezdik a sort és az ugyancsak NB III-as Hódmezővásárhellyel zárják a felkészülést.

Közben a gárda otthona is alakul. Az elbontott majd százéves tribün helyén folyik az építkezés, a tervek szerint a következő bajnoki szezonra elkészül az új lelátó, illetve alatta az öltözőket és kiszolgáló helyiségeket magába foglaló új bázis. Ezzel párhuzamosan tavasszal az egykori salakos pálya átalakítása is megkezdődik, amely műfüves játékteret és villanyvilágítást kap, ennek köszönhetően a jövő téli felkészülési mérkőzéseket már itt tudják játszani a szarvasiak, illetve a környező csapatok.

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje

Január 19., szerda, 18.00: Szarvasi FC–Füzesgyarmati SK

Január 21., péntek, 18.00: Szentesi Kinizsi-SZTE–Szarvasi FC

Január 26., szerda, 18.00: Békéscsaba 1912 Előre SE U19–Szarvasi FC

Január 29., szombat, 13.00: Tiszakécskei LC II–Szarvasi FC

Február 2., szerda, 18.00: Algyői SK–Szarvasi FC

Február 5., szombat, 11.00: Martfűi LSE–Szarvasi FC

Február 9., szerda, 18.00: Hódmezővásárhelyi FC–Szarvasi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában