Röplabda

2022.01.03. 13:09

Csabai röplabdások az utánpótlás válogatottakban

A két ünnep között a szlovéniai Mariborban szerepelt MEVZA-tornán a junior, U19-es leány röplabda-válogatott.

G. P.

Fotó: Shutterstock

Horváth András alakulata kezdésként 3:0-ra kikapott a horvátoktól, majd bár vezetett is a válogatott az osztrákokkal szemben, végül fordítani tudott az ellenfél. A második napon a szlovén U19-es csapat ellen nem sok babér termett a mieinknek (3:0). A fiatalabb szlovén gárda (U17) ellen szorosabban alakult az eredmény, azonban játszmagyőzelemre ekkor sem volt elég (3:0). A lányok 5. helyen fejezték be a „csoportkört", de ők is folytathatták a keresztjátékban. A szlovén U19-esek elleni elődöntőben a csoportmeccshez hasonlóan szintén simán nyertek a vendéglátók (3:0). A 3. helyért lejátszott mérkőzést a horvátok bírták jobban erővel, és három játszmában diadalmaskodtak. Ezzel a junior leányválogatott szintén hivatalosan a 4. lett.

A magyar csapatban a Békéscsabai RSE-t Fekete Gréta és Radnai Luca képviselte.

Az U16-os válogatott még csak készül a MEVZA-tornára, amely a januári Európa-bajnoki selejtező első állomása lesz. Kőnig Gábor együttese nyáron bravúros eredményt elérve 7. helyen végzett a részben hazai rendezésű U16-os Európa-bajnokságon. A csapat a két ünnep között Szigetszentmiklóson, majd Budapesten, a Folyondár utcában készült.

A táborba 18 játékos érkezett most kisebb sérülések miatt, így kezdték el a felkészülést még december 19-én. Rövid, de intenzív időszak után folytatódik a munka a MEVZA-tornáig. Ott már 14 fős kerettel dolgoznak tovább, alakítva azt a játékot, amit szeretnének majd játszani a tornán.

A csapatban a békéscsabaiakat Fekete Ramóna és Gajdács Lina képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában