röplabda

2021.12.03. 10:32

Két veretlen csapat találkozik a Magyar Kupában

Az Extraliga első körének befejezése után sem marad tétmérkőzés nélkül a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata, amely szombaton a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért az NB I-es Gödöllői RC-vel mérkőzik.

Gajdács Pál

A csabaiak nyáron érkezett centerétől, Zólyomi Rebekától jó teljesítményt várnak /Fotó: Kiss Zoltán/

Forrás: Kiss Zoltán/archív

Fotó: Kiss Zoltán

A Swietelsky-Békéscsaba a Vasas Óbuda ellen az Extraligában, a Gödöllői RC az NB I-ben a Budaörsi DSE ellen nyert az elmúlt hétvégén 3:0-ra, s az is közös a két csapatban, hogy a saját bajnokságában mindkettő veretlenül áll az élen.

A sorozat tavalyi ezüstérmese a november 9-ei első, Monoron lejátszott mérkőzésen esélyeshez méltó játékkal győzött 3:0-ra, bár hozzá kell tenni, hogy az első, könnyedén megnyert szett (a békéscsabaiak 13 pontot engedélyeztek ellenfelüknek), után a második és a harmadik szorosabban alakult, a lelkes Pest megyeiek mindkétszer 21 pontig jutottak. Az is igaz, hogy azon a mérkőzésen a csabai stáb pihentette a csapat pontgyárosát, a szerb Marta Drpát. A gödöllőiek legjobbja a kubai Rachel Sánchez Perez volt 19 ponttal.

A békéscsabai városi sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő nyolcaddöntő visszavágóján Tóth Gábor együttesének „csupán” annyi a feladata, hogy érvényesítse azt a bizonyos papírformát és biztosítsa a helyét a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között. Amennyiben a Békéscsaba jut tovább, úgy a negyeddöntőben várhatóan az extraligás MTK Budapest lesz az ellenfél. Tervek szerint a békéscsabai és a budapesti összecsapást is még decemberben lejátsszák.

Hír a békéscsabaiak háza tájáról, hogy a sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Pekárik Eszter jelenleg a klub gyógytornászával készül. A klub tájékoztatása szerint még rögzítve van a sérült lába, mankóval közlekedik, tehát a teljes felépülés hosszabb időt vesz igénybe.

Baran Ádám klubelnök, a BRSE hivatalos közösségi oldalán elmondta, hogy Eszter a válogatott Európa-bajnoki szereplése miatt nem a csapattal végezte az alapozást, csak szeptember közepén csatlakozott a társakhoz. Már a felkészülési mérkőzések alatt fájdalmakra panaszkodott, aztán október végén, a Nyíregyháza elleni találkozót megelőzően jelezte, hogy sérülése akadályozza munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában