Labdarúgás NB II.

2021.12.05. 15:22

Háromszor vezetett, mégis kikapott az Előre

III. Ker. TVE–Békéscsaba 1912 Előre 4–3 (3–3)

V.L.

Labdarúgás NB II.-es mérkőzés, Budapest, 300 néző. V.: Gaál (Huszár, Király). III. Ker.: Balázs J. – Bori, Erdei, Fejes A. (Tamási, 48.), Bekker – Egerszegi, Köböl – Remili (Sili, 74.), Barczi, Rabatin – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs. Békéscsaba: Czinanó – Nagy S. (Puskás, 46.), Farkas M., Bora, Horváth P. – Hodonicki, Simon, Szabó P. (Gránicz, 67.), Varga Sz. (Paudits, 54.) – Lukács (Ilyés, 80.), Pantovics. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Sárga lap: Farkas M., a 31., Varga Sz., a 42., Puskás, a 77., Tamási, a 84., Borvető, a 86., Pantovics, a 89. percben.

Kiállítás: Köböl (visszahúzásért) a 18. percben.

Szögletarány: 6:5 (1:3).

18. perc: Varga Szabolcsot az ötösnél visszahúzták a hazaiak, a játékvezető 11-est ítélt a Csabának, és Köbölt kiállította. A büntetőt Pantovics értékesítette, 0–1.

24. perc: Remili hét méteres lövése után a bal felső sarokba vágódott a labda, 1–1.

III. Ker. TVE–Békéscsaba 1912 Előre (fehérben) /Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila/

26. perc: Varga Sz. adta be a labdát jobbról, egy hazai védő kifejelte a pettyest, ám pont Horváth Péter elé, aki egy pattanás után 17 méterről a bal alsó sarokba lőtte, 1–2.

32. perc: Barczi lövésébe Farkas Márk kézzel ért a csabai 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Remili magabiztosan értékesítette, 2–2.

36. perc: Horváth P. beadása után Lukács 5 méterről lőtt a fővárosiak kapujába, 2–3.

40. perc: Remili beadása után Borvető testtel közelről a kapuba sodorta a labdát, 3–3.

64. perc: Borvető megszerezte második gólját, és ezzel először vezetett a találkozón a kerületi csapat, 4–3.

A hótól megtisztított pálya várta vasárnap kora délután a két csapatot. A csabaiak gyorsan vezetést szereztek, és emberelőnybe kerültek. Változatos volt az első félidő, az Előre háromszor is vezetett, de nem tudta megtartani az előnyét.

Fordulás után több cserejátékos is lehetőséget kapott mindkét oldalon. A 60. percben a csereként beállt Paudits hat méteres fejesét védte a hazai hálóőr. A 64. percben megszerezte a vezetést a 10 emberrel játszó hazai együttes, A 72. percben Pantovics 13 méteres lövését védte Balázs kapus. Öt perccel később Gránicz lövése után nem sokkal kerülte el a labda a fővárosiak kapuját. A hajrában Schindler Szabolcs újabb csatárt Ilyés Tamást küldte a pályára, az egyenlítés érdekében, ami azonban most nem jött össze.

Az alsóházi rangadón a Békéscsaba háromszor vezetett, több mint hetven percen át emberelőnyben játszott, mégis vesztesen hagyta el a pályát a lelkes fővárosiak otthonában, és ismét kieső helyre került. Jó: Remili, Barczi, Egerszegi, Borvető, ill. Varga Sz.

Schindler Szabolcs: – Nagyon hektikus meccs volt. Az első félidőben háromszor is megnyerhettük volna, mind a három után nagyot hibáztunk visszaadva az esélyt a Kerületnek. A második játékrész egy óriási rohanás lett – a játék és az eredmény is csalódás. Az utóbbi hetek munkáját sikerült lerombolnunk a mai teljesítménnyünkkel.

Ezek is érdekelhetik