Dzsudó

2021.12.09. 15:14

Gyáni Amanda országos bajnok lett

Befejeződött az idei verseny szezon a Békés Megyei Kano Judo SE sportolói számára, akik 2021-ben jó évet zártak.

V.L.

Gyáni Amanda, Gyáni János és Perecz-Márk

Hétvégén a magyar serdülő fiú válogatott Oroszországba utazott nemzetközi versenyre, ahol 66 kg-ban Perecz Márk képviselte Magyarországot. Márk a tőle megszokott magabiztos, és technikás versenyzésével három ellenfelet gyorsan ipponnal győzött le, így egészen az elődöntőig menetelt. A döntőbe jutásért való küzdelemben hibát vétett a későbbi győztes ellen, így a bronzéremért folytatta a harcot, amelyen tökéletesen kivitelezett fojtás technikával kopogásra kényszerítette orosz vetélytársát, és így bronzérmet nyert. Ledényi Levente a serdülő válogatott keretedzője is elégedett volt a csabai fiatal teljesítményével.

Gyáni Amanda, Gyáni János és Perecz-Márk

Vasárnap Budapesten rendezték meg a III. osztályú felnőtt országos cselgáncs bajnokságot. Az  esztendő utolsó bajnokságán negyvenkét egyesület száztizenhat sportolója állt tatamira. Az egyesülettől Gyáni Amanda tért vissza térdműtét, és két éves kihagyás után női -78 kg-ban. A súlycsoportba kerülés miatt fogyasztásra kényszerült versenyző 8 kg-tól szabadult meg rövid idő alatt, ez azonban nem hatott ki a versenyen nyújtott teljesítményére. Határozott stílusával esélyt sem adott ellenfeleinek, különféle technikákkal hajtott végre ippont érő akciókat vetélytársain. A Kano Judo SE fiatal edzője ezzel megszerezte a bajnoki címet.

– Nagyon eredményes évet zárt a csapat, nagy büszkeség számomra, hogy ilyen tanítványaim vannak és az, hogy a lányom szerezte meg az utolsó bajnoki címet még nagyobb örömmel tölt el – mondta Gyáni János edző.

 

A Békés Megyei Kano Judo SE eddigi legsikeresebb évét zárta, hiszen az országos bajnokságokon hat bajnoki címet, három ezüst-, hét bronzérmet és hét pontszerző helyezést hoztak a csabai fiatalok. Az utánpótlás korúak nemzetközi szinten is szép eredményeket hoztak egy arany-, egy ezüst-, három bronzérem és egy pontszerző helyezés a fiatalok mérlege. Az egyesület kiemeltje Özbas Szofi az ötkarikás játékokon kilencedik helyen végzett, két korosztályos világbajnokságon is pontszerző helyezést szerzett, majd végül az U23-as Európa Bajnokságon bronzérmet nyert. Ezekkel az eredményekkel az egyesület a Magyar Judo Szövetség éves egyesületi rangsorában 110 egyesület közül az előkelő nyolcadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában