Taekwon-do

2021.11.27. 08:07

Mezei Nikolett bronzérmes lett az Eb-n

Spanyolországban, La Nucia-ban folytatódott a Taekwon-do Európa-bajnokság. A pénteki versenynapon léptek küzdőtérre többek között a felnőtt korosztályú versenyzők a küzdelemben. A hölgyek mezőnyében ekkor lépett tatamira Mezei Nikolett, aki a magyar válogatott egyik kiemelkedő személyisége, a Battonyai Barátság SE élversenyzője.

V. L.

Mezei Nikolett a felnőtt női 68 kg-ban szerepelt, s nem ígérkezett könnyűnek a sorsolása. Az első mérkőzésen, ami a legjobb nyolc közé jutásért folyt, a lengyel Zuzanna Gazdala volt az ellenfél. Mezei Nikolettre jellemző, hogy nehezen kezd, és fokozatosan lendül bele a küzdelmekbe. Most is ez történt, hiszen a lengyel lány – aki nem volt könnyű ellenfél verekedős stílusával – enyhén vezetett is. Niki a végére fokozatosan belelendült, és megfordította az eredményt, és szoros pontozással 2:1-re nyert.. Ezután egy magabiztosabb találkozó következett a svéd Py Pasanen ellen, ami egy 4 :0-ás győzelmet jelentett.

Ami utána történt, az elgondolkodtató! Már azon is lehet vitatkozni, hogy miért az a gyakorlat az Európa-bajnokságon, hogy egy súlycsoportot úgy küzdetnek végig, hogy minimális pihenési időt adnak a az egyre fáradtabb továbbjutóknak. Mert itt ez történt, ugyanis a svéd lány elleni csata után nem sokkal újabb mérkőzésre kellett felállni a norvég Klunbergo Marthe Stamnes ellenében. Az összecsapáson mindent beleadott a battonyai versenyző, de a bírók ezen a napon nem a magyar lányt pártolták. Bár láthatóan kiváló rúgástechnikájára építve irányította a mérkőzést, visszafogottabb, pihenősebb első menet és pörgős második után mégis döntetlen lett, ami után következett a hosszabbítás. Itt is hiába volt aktívabb a magyar lány, a végén a bírák 2:1 arányban a norvég sportolót látták jobbnak – sokak meglepetésére.

Nagy kár, mert a döntőben a nagyobb termetű, de lassabb másik lengyel lány ellen Mezei Nikolettnek nagy esélye lett volna. Így maradt a bronzérem, ami ahhoz képest, hogy a sikeres és megerőltető kick-box világbajnokság után szinte semmit nem tudott pihenni, s a felnőttek mezőnyében újoncnak számít, nem is olyan rossz eredmény! Azért is meg kell ezt becsülni, hiszen ez a magyar válogatott második érme, tehát már nagyon nagy szükség volt erre! Hogy a magyar éremkollekció bővül e, arra az utolsó, a szombati nap ad majd választ, amikor a csapatversenyekre kerül sor. Ebben mind a négy Békés megyei versenyző szerepet vállal, s ténylegesen van esély az érmes helyezésekre. Vagyis, szombaton fókuszban a magyar csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában