kick-box

2021.11.09. 11:32

Már az EB-re hangolódnak a megyei harcművészek

A magyar kick-box válogatott tagjai vasárnap átmozgató edzést tartottak Budvában, ami arra is lehetőséget adott, hogy mint csapat is kovácsolódjon egybe a társaság.

V. L.

A csapategységre, a biztatásra nagy szükség lesz Budvában, hiszen a sorsolásból is látszik, hogy jó pár magyar versenyző már az első fordulóban nagy kihívás előtt áll. Az Európa-bajnokság lebonyolítása olyan, hogy egy kategóriát nem egy nap alatt vívnak végig, hanem több napra elosztva küzdenek azok a versenyzők, – akik továbbjutnak!

Itt ugyanis nincsenek csoportmérkőzések, vigaszág, hanem egyenes kieséssel csapnak össze a harcosok, vagyis egy továbbjut, a másik versenyzőnek pedig véget ért az Európa-bajnokság.

A Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok versenyzőire öt mérkőzés várt a hétfői első küzdelmi napon, a versenyzők mind a békéscsabai JALTE Debreczeni team point-fighting csapatához tartoznak. Laurincz Péter magabiztosan végig vezetett, nem engedte ki a mérkőzést a kezéből, s megnyugtató előnnyel nyerte mérkőzését a horvát Matej Sarvas ellenében.

Ugyanez nem sikerült Pántya Rékának a bosnyák Hamulic ellen – point-fighting-ban. Kick-light szabályrendszerben viszont győzni tudott Réka a szlovén Klara Sprincnik ellen. Bánki Brendonnak nem sikerült tovább jutni a bolgár Bozsidar Jordanov, Csüllög Dorinának pedig a norvég Anna-Syra Myhre ellenében.

Kedden folytatódik az Európa-bajnokság. Annál is inkább érdemes lesz szurkolni versenyzőinkért, mert ezek a küzdelmek a legjobb négy közé jutásért, vagyis az érmes helyekért mennek majd. A legjobb négy közé jutottak ugyanis bronzérmesnél rosszabbak már nem

lehetnek!

A ringben Solymosi Norbert előtt a low-kick 71 kg.-ban egy valódi akadály „tornyosul” az orosz Akliman Mamedov személyében. Pántya Réka és Malatyinszki Bendegúz kedden két szabályrendszerben is bejuthat a négy közé.

Petró Lili és Kozmann Mónika ugyanazon súlycsoport két ágáról próbál bekerülni érmes helyre.

Kedden elkezdik versenyüket a formagyakorlatosok is, ahol két orosházi versnyző Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel mutatkozik be. Lesz tehát kiért szurkolni!

A keddi program az Európa-bajnokságon: A mérkőzések a https://www.wakolive.com/europeans.html internetes oldalon nézhetők élőben.

POINT-FIGHTING szabályrendszer 15 ó. 20 p. Laurincz Péter–Georgios Tsampodimos-Leovaris (Görögország) a legjobb négy közé

jutásért, 42 kg. 11 ó.36 p. Petró Lili–Jule Greul (Németország) a legjobb négy közé jutásért. 11 ó. 52 p. Kozmann Mónika–Nina Smigielska (Lengyelország) a legjobb négy közé jutásért 17 ó.. 50 kg. Leszkó Kitti–Alyssia De Clippeleir (Belgium) a egjobb nyolc közé jutásért. 17 ó.30 p. Viczián Vivien–Tyra Barada (Szlovénia) a legjobb nyolc közé jutásért.

LIGHT-CONTACT szabályrendszer. 13 ó.10 p. +70 kg. Koszecz Boglárka–Alkaterini Spithaki (Görögország) a legjobb négy közé jutásért.

16 ó.12 p. 57 kg. Malatyinszki Bendegúz-Ivan Raischi (Moldávia) a legjobb négy közé jutásért. 18 ó.04 p. 55 kg. Pántya Réka–Viktorija Maskoklovszkaja (Oroszország) a legjobb négy közé jutásért.

KICK-LIGHT szabályrendszer. 10 ó.54 p. 55 kg. Pántya Réka–Julia Szyjkowska (Lengyelország) a legjobb négy közé jutásért. 12 ó.24 p. 57 kg. Malatyinszki Bendegúz–Maciej Konarzewski (Lengyelország) a legjobb négy közé jutásért. 16.ó. 48 p.

LOW-KICK szabályrendszer junior férfi, 16 ó 48 p. 71 kg. Solymosi Norbert–Akhliman Mamedov (Oroszország) a legjobb négy közé jutásért.

Formagyakorlat szabályrendszer. 9 ó. 04 p. Bak Ágnes Panna. 9.ó.14 p. Zahorecz Noel. 9.ó.18 p. Brebovszky Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában