kézilabda

2021.11.06. 08:52

Kiesett a Békés a Magyar Kupából

Nem jutott a Magyar Kupa harmadik fordulójába a békési férfi kézilabdacsapat, miután a péntek esti fővárosi mérkőzésen 9 gólos vereséget szenvedett az NB I. B-s pontvadászat Nyugati csoportjában szereplő PLER Budapest vendégeként. Padla József együttesének búcsúja azért kellemetlen, mert a szünetben még öt góllal vezetett.

V.L.

PLER-Budapest–Optimum Solar-Békési FKC 36–27 (13–18)

Magyar Kupa férfi-mérkőzés. Budapest, 50 néző. V.: Hargitai, Markó. Békés: Borbély – Lele 4, Haszilló, Kiss R. 2, Varsandán Á. 2 (1), Mezei 2, Fedor 3. Cs: Takács (kapus), Hrabák 2, Dávid 1, Laufer 1, Árpási 1, Szász 6 (1), Kohlrusz, Dobrai 2, Csige. Edző: Padla József. A PLER legjobb dobói: Sztraka 7 (1), Fekete 6 (1), Schmidt 6.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Két ellentétes félidőt produkáltak a csapatok. Az elsőben a vendégek ötletes támadójátékkal rukkoltak elő, szép gólokat szerezve alakítottak ki ötgólos előnyt a folytatásra. Fordulás után érthetetlenül „leült” a békésiek játéka, így a házigazdák 10 percen belül a maguk javára fordították a mérkőzést (21–19). Ez a lendület később is megmaradt a budapesti oldalon, a hitehagyott békésiek pedig csak asszisztálni tudtak a házigazdák kilencgólos győzelméhez.

Padla József: – Két arca volt ma a csapatnak. Az első félidőre lehet építeni a jövőben, a másodikat viszont gyorsan el kell felejteni. Tanulságos volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában