Küzdősport - galériával

2021.11.08. 15:04

Föld-, helyett állóharc a békéscsabai Sparring Day-en

Kedvelt célpontja a küzdősportok művelőinek Békéscsaba, ahol hosszabb kihagyás után szombaton ismét megrendezték a Sparring Day-t, amely edzés és verseny is egyben.

G.P.

Nyolcadjára rendezte meg a Békés Megyei Kempo Egyesület a Warriors Sparring Day-t, azaz a gyakorló küzdelmi napot. Az békéscsabai Andrássy út 71-73. szám alatti teremben több küzdősport versenyzője is ringbe szállt. 20211106 Békéscsaba Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A helyszín a jól ismert Andrássy úti Carlson Gracie EW terme, ahol ezúttal inkább állóharcot láthattak az érdeklődők, földharcot, MMA-t ezúttal csak nyomaiban fedezhettek fel.

– A Sparring Day egy olyan esemény, amelyen az MMA, a grappling, a K-3, a K-1, a kempo, a kick-Box, a karate, a boksz és a brazil Jiu Jitsu szabályrendszer művelői kapnak lehetőséget arra, hogy edzenek, egyben versenyezzenek is egy jót – kezdte Kiss Károly, a Carlson Gracie EW vezetője és edzője. – Eddigi eseményeinken nem volt ritka a százötvenes versenyzői létszám sem, most „csak” mintegy százan érkeztek hozzánk, többségük állóharcban, K-1-ben küzdött, az MMA-s versenyzőink közül csupán Vincze Krisztiánnak és Kristóf Bálintnak volt ellenfele.

Kiss Károly elmondta, hogy a vírushelyzet miatt komplett csapatok mondták le a részvételt, emiatt regisztráltak a vártnál kevesebb érkezőt, persze így sem szégyenkezhetnek, hiszen a K-1-esek találtak egymásnak komoly ellenfelet.

– A Sparring Day-en bokszolókat is láthattunk, a Carlson Gracie EW bokszrészlege, Zsibrita János vezetésével több ígéretes sportolót, így Rajtár Dórát és Balogh Lajost is felvonultatott – folytatta Kiss Károly. – A Sparring Day azért hasznos rendezvény, mert valamelyest pótolja a meccshiányt. Az ilyen megmérettetés azért is nagyon fontos, hogy a sportolók ne unják meg a sok edzést, mégiscsak azért dolgoznak, hogy éles párharcok keretében mérjék le, hol is tartanak valójában.

A Carlson Gracie EW két jeles versenyzőjét nélkülözni kényszerült a csabai edzésnapon, amelynek nyomós oka volt: a két kiváló MMA-s, Hocz Csaba és Hári Hunor a budapesti Hungarian Openen szerepelt a hétvégén.

– Mindketten aranyérmesek lettek, Csaba a –100, Hunor a +100 kilogrammos súlycsoportban. Két mérkőzést kellett ehhez nyerniük, és ellenfeleiket mindketten nagy fölénnyel múlták felül – büszkélkedett Kiss Károly, aki elmondta még, hogy a hétvégén brazil Jiu Jitsu-edzőtáborba vonulnak, ahol a Vasas rendezésében komoly megmérettetésben lesz részük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában