sakk

2021.11.22. 15:56

Erdősék tizenhatodikok lettek az Eb-n

A szlovéniai Terme Catezben befejeződött a 23. csapat Európa-bajnokság.

V. L.

A magyar férfi együttes a 16. helyen végzett, a nők a tizenkettedik helyet szerezték meg. A magyar férfi csapat 2–2-öt játszott Izrael ellen. Az éltáblán a békéscsabai nemzetközi nagymester, Erdős Viktor remizett a nálánál 34 Élő-ponttal többel rendelkező Tamir Nabaty ellen. Berkes Ferenc remek játékkal győzött, Bánusz Tamás vereségét szenvedett, Gledura Benjámin döntetlennel lett a mieink legjobb pontszerzője, a negyedik táblán az első helyen végzett.

Az ukránok veretlenül, játszmát sem veszítve lettek aranyérmesek, az olimpiai Berger-Sonneborn pontszámítással előzték meg a franciákat. A rajtlistán tizedik válogatottunkat a debütáló kapitány, Ács Péter az első tízbe várta. Öt fordulón át elsősorban az egri Gledura Benjámin győzelmeinek köszönhetően vérmesebb reményeket is tápláltunk, hiszen 8 pontjával a csapat négyes holtversenyben az élen állt.

A pihenőnap után az oroszoktól elszenvedett minimális vereség megtörte a lendületet, még két vereséget szenvedett el a szerbektől, és a hollandoktól az együttes. Az utolsó fordulóban sem sikerült a javítás, maradt a 2–2-es döntetlen Izrael ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában