Taekwon-do

2021.11.28. 09:43

A battonyai Rádai Imre csapatban bronzérmes az Eb-n  

A spanyolországi ITF Taekwon-do Európa-bajnokság utolsó napján beigazolódtak a magyar csapat várakozásai, vagyis az, hogy a csapat versenyszámokban éremesélyesek a magyar versenyzők.

V. L.

Azért is fontos a csapat, hiszen nem csak arról van szó, hogy, mint minden csapatversenynek, van egy külön varázsa, hanem azért is, mert árulkodik az un. csapatszellemről is. A nők bronzérme után a férficsapat is bronzérmet szerzett a román és a lengyel csapat mögött.

Ennek a bronzérmes csapatnak volt a tagja a battonyai Rádai Imre, aki rutinos és megbízható törőnek számít, és a csapatéremért jött ki La Nucia-ba. A csapatbronzérem nagyon szépen csillog, hiszen „megdolgoztak” érte! Ezzel a magyar válogatott végeredményben az éremtáblázaton a 15. helyen végzett egy ezüst és három bronzéremmel. Az első három helyen a lengyel, román és norvég válogatott végzett. A Békés megyei válogatottak helyt álltak, hiszen egy egyéni, és egy csapat bronzéremmel térhetnek haza!

A Békés megyeiek eredményei. Küzdelem. Felnőtt női 68 kg. Európa-bajnok: Monika Nyrc (Lengyelország)... 3. Mezei Nikolett (Magyarország, Barátság SE, Battonya, edző: Rádai Roland, Rádai Imre). Ifjúsági leány 60 kg. Európa-bajnok: Christine Franks (Írország)... 9. Barta Dorina (Magyarország, Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes).

Felnőtt speciál törés technika. Férfiak. Európa-bajnok: Andrei Inout Chiriac (Románia)... 7. Priskin Ferenc (Magyarország, Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes). Csapat. Európa bajnok: Lengyelország... 6. Magyarország benne Priskin Ferenc (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes). Nők. Európa-bajnok: Jekatyerina Kozlacskova (Oroszország)... 4. Mezei Nikolett (Magyarország, Barátság SE, Battonya). Felnőtt férfi csapat erőtörés. Európa-bajnok: Románia... 3. Magyarország, benne Rádai Imre (Barátság SE, Battonya).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában