Dzsúdó

2021.10.21. 16:45

Sóczó Rebeka hatodik bajnoki címét nyerte meg

A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület versenyzői ismét érmeket hoztak az országos cselgáncs bajnokságról. Az U23-as korosztály országos bajnokságát a ceglédi Ungvári Miklós Judo Központban rendezték, amelyen harmincöt egyesület százötvenkét sportolója lépett tatamira.

V. L.

A Kano Judo SE-től két esélyes versenyző lépett tatamira női -70 kg-ban, Sóczó Rebeka és Fehér Dóra. Sóczó Rebeka junior Héraklész válogatottként állt szőnyegre, ahol a tőle megszokott határozott küzdő stílusával szinte uralkodott ellenfelein.

Első mérkőzésén másodpercek alatt ippon értékű akciót hajtott végre vetélytársán, ezzel bekerült az elődöntőbe, ahol válogatott riválisával mérkőzött. A döntőbe jutásért Rebeka bizonyult jobbnak, a földön karfeszítés technikával kopogásra kényszerítette ellenfelét, régi riválisa ellen most először került ki győztesen.

Az aranyéremért folytatott küzdelemben a csapattársát első körben legyőző BHSE-s szintén válogatott, Mizrak Fézával találkozott. A mérkőzést végig Sóczó Rebeka irányította, majd két wazari értékű dobással nyerte az aranyérmet. A csabai versenyző ezzel az eredménnyel összesítve a hatodik bajnoki címét szerezte meg.

Fehér Dóra, Gyáni János edző és Sóczó Rebeka

Fehér Dóra térdsérüléssel küszködve vett részt a versenyen. Első mérkőzésén a későbbi ezüstérmes ellen kiegyenlített küzdelem után vereséget szenvedett, így a vigaszágon folytatta a versenyt. A visszamérkőzés során magabiztos és technikás küzdelmet folytatott, végül ippont érő horog technikával legyőzte ellenfelét, így bronzéremért küzdhetett meg.

A bronzmérkőzésen az elődöntőben Rebekától vereséget szenvedő válogatottal mérkőzött az éremért, és Fehér Dóra ipponnal győzött, így felállhatott csapattársa mellé a dobogóra.

A férfiak +100 kg-os mezőnyében két ifjúsági korosztályú Gyáni-tanítvány mérettette meg magát az idősebbek között. Bozó Bence ötödik helyen végzett, míg csapattársa Kara Bence vállsérülése miatt visszalépésre kényszerült, így a pontszerző hetedik helyen zárt.

– A két 70 kg-os hölgy tanítványom nagyszerű versenyzést folytatott. Rebeka váll műtét után tért vissza, de így is válogatotthoz méltóan söpört végig a mezőnyön. Dóra jelenleg is térdsérüléssel küszködik, de részt vett a versenyen, és érmet hozott, ami fantasztikus teljesítmény. Mindketten legyőzték az eddigi „mumusukat”, ez is bizonyítja, hogy jó úton haladunk, és megfelelő edzésmunkát folytatunk. A két Bence edzésként tekintette a versenyt, hiszen még csak első éves ifik nem volt nagy elvárás velük szemben. Büszke vagyok a versenyzőimre, akikkel haladunk tovább előre – nyilatkozta Gyáni János vezetőedző.

Az U23 országos bajnokság összesített egyesületi rangsorában a Békés Megyei Kano Judo SE 35 egyesületből az előkelő hetedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában