labdarúgás NB III. / Galériával

2021.10.20. 16:28

Rangadót nyert az Előre II.

A Békéscsaba 1912 Előre II. a DEAC csapatával mérkőzött meg szerdán.

20211020 Békéscsaba Békéscsaba 1912 Előre II.-DEAC NB 3 labdarúgó mérkőzés fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Békéscsaba 1912 Előre II.–DEAC 2–1 (1–0)

Labdarúgás NB III.-as mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 150 néző. V.: Nagy A. Békéscsaba II: Apró – Szabó Zs., Fazekas, Czvalinga Á., Zelik – Váradi (Styecz, 84.), Hodonicki, Zvara, Bónus (Farkas Á., 92.) – Ilyés (Tóth P., 66.), Oláh Á. (Bukor, 84.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor. DEAC: Tóth D. – Virág, Soltész (Székely, 46.), Orosz – Lakatos (Gaczella, 80.), Jankelic – Sárosi, Sándor T., Spitzmüller (Al-Sheraji,60.) – Bereczki, Trencsényi (Tochukwu, 46.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Gólszerző: Oláh Á. (21.), Ilyés (47.), ill. Al-Sheraji ( 88.).

A szerdai kora délutáni találkozón az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott az ötödik helyezett Előre II. és a tabella harmadik helyén álló debreceni alakulat között. A 21. percben egy korszerű, gyors hazai akció végén Ilyés Tamás beadása után Oláh Ákos megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek, 1–0. Egy perccel később Bereczki lövését bravúrral védte Apró. Mindkét csapat becsülettel küzdött, a debrecenieket időnként túlságosan is elkapta a hév. A félidő végén Jankelic 16 méteres pontos lövése után Apró újabb bravúrt bemutatva kitolta a felső sarokra tartó labdát.

Fordulás után gyors gólt szerzett a lila-fehér együttes. A 48. percben a tizenhatos előterében Váradi kanalazott Oláh Ákos elé, aki jobbról a még kedvezőbb helyzetben lévő Ilyéshez játszott élesen keresztbe, a támadó pedig közelről nem hibázott, 2–0. A folytatásban is a lila-fehérek voltak lényegesen veszélyesebbek, hiába cserélte le a DEAC gyakorlatilag a komplett csatársorát. Becsülettel mentek a debreceniek, de nem volt meg bennük annyi plusz, hogy feltörjék a szervezett csabai védelmet. A végjátékra térfelükre szorultak a házigazdák, jött is a szépítés, mert a csereként beálló Al-Sheraji jól eltalált 14 méteres lövésével szemben nem volt esélye Aprónak, 2–1. Emiatt maradtak izgalmak a meccs utolsó perceire is, de a hazaiak kezéből nem csúszott ki a megszolgált három pont. G.: Oláh Á., a 21., Ilyés, a 48., ill. Al-Sheraji, a 88. percben. Jó: Apró, Fazekas, Czvalinga Á., Ilyés, Oláh Á., Zvara, ill. Sándor T., Jankelic, Al-Sheraji. Szikszai László

További eredmények: Kazincbarcika–BKV Előre 2–0, DVSC II.–Putnok 0–1, Hajdúszoboszló–Kisvárda II. 1–1, Sényő–DVTK II.1–4, Tállya–Törökszentmiklós 2–2, Tiszafüred–Jászberény 1–2, Tiszaújváros–Eger 2–4, Újpest II.–Hidasnémeti 2–0. A Füzesgyarmati SK–Salgótarján mérkőzést október 27-én, szerdán játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában