futás

2021.10.27. 11:16

Október 23-a előtt tisztelegtek a futással

Harmadik alkalommal rendezték meg Békésen az október 23-a előtt tisztelgő 3. Ünnepi Futóversenyt és Kerékpártúrát.

G. P.

A szépemlékű Bécs-Budapest Szupermaraton végén egy félmaratont futhattak az erre hivatottak, Budakeszitől a célig, ezt a kihívást szerették volna az 1956-os forradalomra emlékezve felkínálni a békési atléták a félmaratonistáknak, s mellé egy családi rendezvényt meghonosítani városukban. A futószámokban és a kerékpártúrán az idén összesen 105 versenyző indult.

– Öröm volt látni az óvodások versenyét, de az idősebbeket is résztvevőként – mondta Kis-Kovács Károly, a rendezvény ötletgazdája, a békési atléták egyik edzője.

– Sok családtag ellátogatott a rendezvényre. Pályaversenyeken, hétköznap a szülők nem tudják megnézni a gyermekeiket, itt azonban felszabadultan szurkolhattak azok is, akik maguk nem akartak sportolni. Az óvodások 500 méteren, az iskolások 1956 méteren indulhattak, ezen kívül öt, tíz és 23 kilométeres táv állt a futók rendelkezésére, valamint családi díjat is kiosztottunk. Szép időeredmények születtek: a leghosszabb távot Kovács István nyerte Nagyszalontáról, 1:24:43-as félmaratoni részidővel. A kerékpártúrát mindössze tizennégyen teljesítették, az erős szél és a barátságtalan terepviszonyok bizonyára közrejátszottak ebben.

A 3. Ünnepi Futóverseny és Kerékpártúra rendezését a Békési Diákok Atlétikai Clubja vállalta, a lebonyolításban a tagokon kívül önkéntesek is segítséget nyújtottak. A szervezők köszönik a város önkormányzatának támogatását: a rendező békési atlétikai klubnak a kupákat, a rendőrségnek és a polgárőrségnek az útvonalak biztosítását. Jövőre a forradalom ünnepe alkalmából ismét várják Békésen a futókat és a kerékpárosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában