birkózás

2021.10.13. 14:30

Két orosházi diák is olimpiai bajnok lett

Abony adott otthont a közelmúltban a Diák II. korcsoportos szabadfogású birkózó diákolimpia országos döntőjének, amelyen 13 súlycsoportban 163 fiatal lépett szőnyegre, köztük a Békés megyei fiatalok.

V. L.

A rangos utánpótlás viadalon a 2010, és 2011-es születésű ifjú birkózók küzdöttek az érmes helyezésekért.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői közül a 35 kg-osok között (19 induló) Pusztai Márk végig jó birkózást mutatott be, így felállhatott a dobogó legfelső fokára. Pleskonics Máté, az Orosházi Spartacus ifjú tehetsége a + 69 kg-ban szerezte meg a diákolimpiai bajnoki címet, ezzel az idén másodszor lett aranyérmes, hiszen az év elején megnyerte a korosztályos országos bajnokságot. Páli Sándor az orosházi klub edzője elmondta, elégedett volt a fiatalok teljesítményével.

A Békés megyeiek eredményei. 26 kg: 5. Kónya Rajmund (Dévaványa), 6. Kónya Patrik (Dévaványa). 35 kg: 1. Pusztai Márk (Orosházi Spartacus Birkózó Klub). 63 kg: 5. Kotálik Csenger (Dévaványa). 69 kg: 6. Gémes Krisztián (Orosházi Spartacus Birkózó Klub). +69 kg: 1. Pleskonics Máté (Orosházi Spartacus Birkózó Klub).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában