fekvenyomás

2021.10.27. 14:08

A vésztői Cserna János új Európa-csúccsal világbajnok

Viliniusban az idei fekvenyomó világbajnokságon szerdán kora délután a masters 2-es korosztályban, a classic kategóriában, a +120 kg-ban szerepelt az 52 éves Cserna János, a vésztői Marvel Team SE versenyzője. Néhány nappal ezelőtt a vésztőiek rutinos erőemelője aranyérmes lett az equipped kategóriában.

V. L.

Cserna János első kísérletére a 210 kg-ot biztosan kinyomta, majd 217,5 kg-ra ment, amit szintén teljesített. A harmadik fogásra 225 kg-ot kért a vésztőiek kíválósága, és ezt az új Európa-csúcsot jelentő súlyt is kinyomta, így második világbajnoki címét szerezte.

A vésztői sportoló a norvég Furesund Kiell több éve fennálló rekordját döntötte meg 2,5 kg-mal. Cserna János az M2-es korosztályban megnyerte az abszolút bajnoki címet is a litván fővárosban.

A német Haug Georg 165 kg-mal kezdett, ezt követően a 177,5 kg-mal is megbírkózott. A 185 kg már kifogott a német fekvenyomón, aki így a dobogó második fokára állhatott az eredményhirdetéskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában