extrém sportnap

2021.07.08. 16:31

Sokakat vonzott a fiatalok bringás programja Orosházán

Nagy érdeklődés mellett és azóta is beszédtémát szolgáltatva, lezajlott az orosházi extrém sportnap és regionális triál kupa, amit fiatalok szerveztek a saját korosztályuknak.. Pocsai Richárd ezúttal otthon hagyta a versenykerékpárját és mint ötletgazda és főszervező állt a pályaépítés, a biztosítás és a szervezéssel járó valamennyi feladat élére.

Csete Ilona

Az Extrém Sportnap és Regionális Triál Kupa 2021 nevet viselte a szombati nap, amiről korábban azt írtuk, fiatalok szervezik fiataloknak egy remek nyári programban bízva. És ez így is lett. Napokkal korábban a főtéren rengeteg raklap jelezte, valami készül.

– Sokan megkérdezték, mi lesz itt? Találgattak, tippeltek az emberek, mi, a Extreme Bike Show tagjai, Csanda Doriánnal és Szőke Krisztián barátommal pedig megépítettük a békéscsabai konzervgyári raklapokból, egy helyi fatelep alapanyagaiból a pályarendszert, ami elnyelt több száz csavart, rögzítő pántot, hogy a legbiztonságosabb terepe legyen a 7 kategóriában nevező versenyzőinknek. Megérte a sok munka, mert a rutinos versenyzők is azt mondták, kihívás volt számukra az orosházi pálya – sorolta az előkészületeket Ricsi. A fiatalember a közösségi felületeken azóta is kapja az elismerő bejegyzéseket, hiszen ezúttal lemondott a versenyzésről, hogy házigazdaként másoknak szerezhessen emlékezetes napot.

Kovács Péter hazai pályán is remekelt /Fotó: Foster Media/

Az extrém sportnap országos, sőt nemzetközi méretű lett (eljöttek szlovák versenyzők is), a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) versenynaptárába is bejegyzett regionális és utánpótlás triál kerékpáros versenyként hirdették meg. Úgy tudjuk, a legfiatalabb versenyző 9 évesen a 12 évesek között versenyzett. Magyarország legjobbjai,válogatott sportolók és a magyar utánpótlás legtehetségesebb fiataljai voltak kíváncsiak az orosháziak belvárosi pályáira.

– Az egyik legnagyobb elismerés az volt, amikor a szakági főbíró azt kérte tőlem, legyen még ilyen. Szervezzünk hasonló versenyt itt, Orosházán! Nem titkolt szándékunk volt, hogy a legfiatalabbaktól a profi triálosokig versenyzési és bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. Ráadásul eljöttek hozzánk debreceni barátaink, ők triál sulijukkal, gyermek méretű bringákkal, gyakorló pályán kínáltak élményt a legkisebbeknek. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik családjaikkal kíváncsiak voltak reánk. Úgy érezzük, e sportág iránt sikerült felkeltenünk az érdeklődést, azt korrekt módon népszerűsítettük. Az pedig külön öröm, hogy orosházi versenyzők is remekeltek hazai terepen, hazai közönség előtt. Elit kategória győztese lett Kovács Péter, míg a senior pro kategória 4. helyén a szintén orosházi Kovács Attila, 5. helyén pedig Gugyella István végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában