mérleg

2021.07.18. 08:02

Ősztől nem indulnak a férfi extraligában a mezőberényi asztaliteniszcsapatok

Az előző bajnokságban megszerzett negyedik hely után a Hed-Land Mezőberényi SE asztalitenisz-szakosztály férfi extraligában szereplő csapata az új bajnokságban is az első négy hely valamelyikét tűzte ki célul, de végül meg kellett elégedniük az ötödik hellyel. Az NB II.-es bajnokságban szereplő mezőberényi tartalékcsapat megnyerte az aranyérmet.

Verasztó Lajos

A bajnokságot elkezdő mezőberényi extraligás férficsapat négy tagja a hozzájuk látogató hajdúsámsoni fiatalokkal. Balról Vajda Viktor, Szabó Krisztián, Sebestyén Péter és Kiss Dániel

A mezőberényi együttes teljesítményéről Jámbor Zoltán, a szakosztály menedzsere adott tájékoztatást.

– Az előző bajnokság keretével kezdtük el a versenyeket, tehát változatlanul Vajda Viktor, Sebestyén Péter, Szabó Krisztián és Kiss Dániel alkotta az extraligás csapatunkat. Ősszel a pandémia miatt leállt a bajnokság, ekkor betegség miatt kiesett a csapatból Sebestyén Péter, és azóta sem tért vissza közénk. Január végén az első számú játékosunk, Vajda Viktor betegedett meg. Tehát maradt a harmadik és negyedik játékosunk, és melléjük az NB II.-es csapatból hoztunk fel társakat.

A kényszer szülte összeállítás miatt olyan csapatoktól kaptunk ki, mint például a Mosonmagyaróvár, a DVTK vagy a Komló, amelyeket korábban nagy fölénnyel győztünk le. Később Szabó Krisztián is a járvány áldozata lett, nagyrészt ennek tulajdonítható, hogy Szegedtől 4:3-ra kikaptunk. Ilyen nehézségeket leküzdve a tizenkét csapat versenyében jó eredmény az ötödik hely megszerzése. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, a huszonnyolc mérkőzést játszó Vajda Viktor 78 százalékos produkciót mutatott be. Sebestyén Péter mindössze tizenhárom partit játszott, és 61 százalékos teljesítményt produkált. Szabó Krisztián 58, Kiss Dániel 22 százalékot ért el.

A bajnokságot elkezdő mezőberényi extraligás férficsapat négy tagja a hozzájuk látogató hajdúsámsoni fiatalokkal. Balról Vajda Viktor, Szabó Krisztián, Sebestyén Péter és Kiss Dániel

– Hogyan készülnek az ősszel kezdődő 2021–22-es bajnokságra?

– Sajnos nem vállalhatjuk az extraligában a részvételt. Sebestyén Péter továbbra is beteg, így nem tud játszani. Vajda Viktor egy évre a Soltvadkert csapatához szerződött, Szabó Krisztián pedig külföldön kapott játéklehetőséget. Tehát az extraligás csapatunkból egyedül Kiss Dániel maradt, és ő vállalta, hogy a következő bajnokságban az NB I.-es csapatunkat erősíti. Továbbá Szabó Krisztián ígéretet tett arra, hogy külföldi játéka mellett szükség esetén beszáll az NB I.-es csapat mérkőzéseibe is. Erősítés is érkezik. Sikerült leigazolnunk a Debrecen csapatában nyolcvanszázalékos teljesítményt nyújtó dr. Varga Csabát, illetve a szarvasi nevelésű Medvegy Ákost, aki legutóbb az NB I.-es Cegléd együttesében játszott, ő képviseli majd nálunk az U21-es korosztályt. A csapat elé azt a célt tűztük ki, hogy az új bajnokságban nyerje meg az NB I. Keleti csoportját, és 2022 őszétől ismét az extraligában szerepeljen.

– Milyen eredményt ért el a szakosztály NB II.-es csapata a délkeleti csoportban?

– Egyetlen pontot vesztve sikerült megnyerniük a bajnokságot, így jogosultak lennének az NB I.-es tagságra, de a fiatalok fejlődése érdekében továbbra is az NB II.-ben maradnak. Csetle Zoltán 96 százalékos, Lele Viktor pedig 91 százalékos teljesítményt nyújtott. A fiatal Szűcs Sándor 65, Tóth Sándor 53, a szintén fiatal Molnár Levente 43 százalékos mutatóval zárta a szezont. Ehhez a kerethez érkezik a nyáron Nagy Bence, a Szécsény NB I.-es csapatának játékosa, aki szintén fiatal.

– A Békés megyei bajnokságban szereplő berényi csapatok hogyan szerepeltek a 2020–21-es idényben?

– A megye I.-es, a megye II.-es, és a megye III. osztályban szereplő csapatunk, miként az előző évben, most is az első helyen végzett.

– Milyen a szakosztály anyagi helyzete, hogyan teremtik elő a szükséges összeget?

– A szakosztály takarékosan gazdálkodik. A városban működő gazdasági egységek közül csak az Agrowerk Szövetkezet és az Invest Projekt Kft. támogatja az asztaliteniszt, illetve a városi önkormányzattól kapunk még anyagi segítséget. A versenyzéshez szükséges pénz túlnyomó többségét a Hed-Land Kft. biztosítja. Ezek a játékosok hétvégén otthagyják a családjukat, hogy a város nevében asztalhoz álljanak. Egymásért is küzdve érnek el kimagasló eredményeket. Megérdemlik a tiszteletet és a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában