atlétika

2021.07.15. 12:42

Mindkét csabai sprinter a középdöntőbe jutott

Verőfényes napsütésben zajlott le csütörtökön délben a férfi 400 méteres síkfutás négy előfutama az U20-as Európa-bajnokságon, Tallinban, melyben a Békéscsabai Atlétikai Club két fiataljának is szoríthattunk.

G. P.

Az elsőn magyar idő szerint pontban délben rajtolt el a mezőny, melyben a békéscsabai Steigerwald Ernő is helyet kapott. Adorján László és Erdős Péter tanítványa jól osztotta be az erejét, végig ott futott az élmezőnyben és új egyéni csúccsal, 47,45 másodperces idővel (a régi: 48,12) a negyedik helyen futott célba és legjobb negyedikként kvalifikálta magát a délutáni középdöntőbe.

Nadj Levente az utolsó, negyedik előfutamban versenyzett, és laza, könnyed futással biztosan győzött, klubtársához hasonlóan 47,34-es új egyéni rekorddal (a régi: 47,39).

– Ernő bátran kezdett és az első száz métert is meghajtotta, szépen bírta és a legjobb negyedik idővel jutott tovább. Levente nagyon jó formában van, háromszáz után, amikor már eldőlni látszott a továbbjutás, látszott az arcán, hogy mit kell csinálni, laza futással ért be a célba – mondta az egyik felkészítő edzője, Adorján László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában